Muitinėms vadovams – valstybinės pareigūnų pensijos?

Seimas svarstys pataisas, kurios leistų buvusiems muitinės vadovams gauti valstybines pareigūnų pensijas.

Pagal dabartinę tvarką, pareigūnų valstybinę pensiją gali gauti tik muitinės mobiliųjų grupių, muitinės postų pareigūnai, taip pat pareigūnai, atliekantys kriminalinę žvalgybą ar ikiteisminį tyrimą.

Anot socialdarbiečio Rimanto Sinkevičiaus, tokia tvarka yra diskriminacinė. Jis siūlo papildomas socialines garantijas pareigūnams, anksčiau ėjusiems Muitinės departamento generalinio direktoriaus ar jo pavaduotojo, teritorinės muitinės direktoriaus ar jo pavaduotojo pareigas.

Už jo inicijuotas pataisas antradienį po pateikimo balsavo 55 Seimo nariai, prieš buvo trys, susilaikė 26 parlamentarai. Projektą toliau svarstys Seimo komitetai, dėl jo paprašyta Vyriausybės išvados.

Aiškinamajame rašte politikas nurodo, kad muitinė visuomet buvo viena iš atsakingų institucijų kovojant su šešėline ekonomika, o muitinės vadovybė neretai dalyvauja muitinės pareigūnų, atliekančių kriminalinę žvalgybą, vykdomuose ikiteisminiuose tyrimuose, ar kituose veiksmuose. Jo nuomone, garantijų užtikrinimas leistų padidinti tarnybos patrauklumą, išlaikyti aukštos klasės specialistus ir „bent iš dalies pašalintų įtvirtintą nepagrįstą ir diskriminuojantį asmenų diferencijavimą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vutas

vutas portretas
Dundukai,paaiskinkite iki galo jai rasote,kas yra ta valstybine pensija.Ar tai antra pensija,prie istarnautos.Tie spaudos avinai nieko iki galo neparaso,nepasidomi.Liaudis nezino,kas tai per priedas,paaiskinkite.

Mulai

Mulai portretas
Jiems jau sunešė pensijas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių