Nacionalinių kultūros įstaigų vadovai nerimauja dėl mažesnio finansavimo

  • Teksto dydis:

Nacionalinių kultūros įstaigų vadovai nuogąstauja dėl gerokai mažesnio biudžete numatyto finansavimo kitiems metams ir gresiančių didesnių išlaidų, pranešė LRT Panorama.

Nacionalinis operos ir baleto teatras kitais metais dėl rekonstrukcijos sezoną baigs balandį ir pradės tik rugsėjį, todėl patirs nemažų nuostolių. Ne gana to, teatrui sumažinta dotacija prekėms ir paslaugoms įsigyti.

Apie tai, kad numatytos mažesnės sumos, teigia ir kitų nacionalinių kultūros įstaigų vadovai.

„Visa tai tikrai atsilieps mūsų veiklai, ypatingai regionuose“, – sakė Lietuvos nacionalinės filharmonijos generalinė direktorė Rūta Prusevičienė.

Nacionalinis dramos teatras skaičiuoja, kad dėl rekonstrukcijos patirs didžiausių nuostolių: per metus uždirbdavęs milijoną, kitąmet teatras planuoja surinkti tik 300 tūkst. eurų. Svarstomame biudžete nenumatyta lėšų jų nuostoliams padengti.

Valdovų rūmų muziejui biudžete nenumatyta pakankamai lėšų net atlyginimams.

Susidariusios situacijos Kultūros ministerija televizijai nekomentavo ir teigė, kad biudžetus tvirtina Finansų ministerija, be to, biudžetas dar svarstomas.

Finansų viceministro Dariaus Sadecko rašte televizijai teigiama, kad Kultūros ministerija pati sprendė, kiek sumažinti lėšas kurioms įstaigoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na

Na portretas
Nereikia tam menui jokių pinigų. Tegul išsilaiko patys. Geriau medicinai tegul skiria.

nebijokim keistis!

nebijokim keistis! portretas
ar ne laikas butu pakeisti amzinus vadovus.Siltose kedese sedi buve komunistai su atitinkamu mastymu ir intelektu(pnz.krepstas),pakeite LNOT vadova ir neblogai viskas vystosi.

vytautas

vytautas portretas
Kol teatrai ir kitos panasios istaigos neperais i sutarciu su kiekvienu artistu padeti,tol lieka tikimybe visai istaigai bankrutuoti.Is visu ministeriju labiausiai stagnuoja kulturos ministerija.Tiek "menininku" joks biudzetas neatlaikys.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių