NATO kariai Lietuvoje kviečia į susitikimą Rokiškio bendruomenę

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministerija ir Vilniuje veikiantis NATO pajėgų integravimo vienetas tęsia renginių ciklą „NATO diena regione – ateik, pamatyk, sužinok!" ir spalio 3 d. į susitikimą su NATO kariais kviečia Rokiškio gyventojus.

Susitikti su rokiškiečiais ir pristatyti jiems savo veiklą atvyksta NATO pajėgų integravimo vieneto ir NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės kariai, JAV Civilių ir karių bendradarbiavimo komandos atstovai, Lietuvos kariuomenės Karaliaus Mindaugo husarų bataliono ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės kariai, Lietuvos šaulių sąjungos nariai.

„Bendravimas su Lietuvos žmonėmis, bendrų tikslų siekimas yra vienas svarbiausių NATO pajėgų integravimo vieneto Lietuvoje prioritetų. Mums, kurie rūpinasi NATO pajėgų perdislokavimu, žmonių ir vietovės pažinimas yra kritiškai svarbus. Per ketverius savo veiklos metus jau esame aplankę beveik pusę Lietuvos savivaldybių, pristatę jiems savo veiklą,“ –  sako  šiam NATO vienetui Lietuvoje nuo jo įkūrimo 2015 metais vadovaujantis Danijos kariuomenės pulkininkas Jakobas Sogardas Larsenas (Jakob Søgård Larsen).

Projektas „NATO diena regione“ rengiamas  minint šiais metais  Aljanso 70-metį ir Lietuvos narystės jame 15-ąsias metines.  Renginių metu  NATO sąjungininkų  ir Lietuvos kariai plačiau  pristatys  gyventojams NATO organizaciją, jos veiklą įvairiuose Lietuvos regionuose. Pirmasis renginys jau įvyko gegužės 30 d. Varėnoje ir Merkinėje. Iki metų pabaigos NATO kariai planuoja dar aplankyti Anykščius, Biržus, Kėdainius. Penkių miestų savivaldybės buvo atrinktos iš atsiliepusiųjų į Krašto apsaugos ministerijos kvietimą organizuoti NATO renginį regione Aljanso 70-mečio ir Lietuvos narystės jame 15-ųjų metinių proga.

„NATO dienose“ skirtingų regionų gyventojai galės ne tik susitikti su kariais, išgirsti paskaitas apie stipriausią pasaulyje karinį aljansą bei dalyvauti diskusijose, bet ir susipažinti bei apžiūrėti Lietuvos kariuomenės ir NATO priešakinių pajėgų bataliono karių naudojamą ginkluotę, ekipuotę ir karinę techniką.

NATO pajėgų integravimo vienetas Lietuvoje veikia nuo 2015 m. rugsėjo. Vieneto misija – užtikrinti operatyvų ir efektyvų NATO ypač greito reagavimo pajėgų ir kitų sąjungininkų vienetų dislokavimą Lietuvoje. Veikdamas Lietuvoje NATO pajėgų integravimo vienetas remia ir sąjungininkų pajėgų pratybas bei kitas saugumo užtikrinimo priemones, prisideda prie Lietuvos gynybos planavimo, identifikuoja infrastruktūros objektus, būtinus greitam sąjungininkų pajėgų dislokavimui Lietuvoje.

NATO pajėgų integravimo vieneto personalo struktūrą taikos metu sudaro 40 karių iš tarptautinio ir Lietuvos kariuomenės personalo. Šiuo metu štabe dirba atstovai iš 14 NATO valstybių. Sprendimą įsteigti NATO pajėgų integravimo vienetus iš viso aštuoniuose valstybėse – Bulgarijoje, Estijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Lietuvoje, Rumunijoje, Slovakijoje ir Vengrijoje – NATO šalių ir vyriausybių vadovai priėmė Velso viršūnių susitikime 2014 m. rugsėjo mėn.

„NATO diena regione“ programa Rokiškyje

2019 m. spalio 3 d.10.00-10.50 val.

Obelių paminklo, skirto 1941 m. birželio sukilėliams ir sovietinėms aukoms atminti lankymas

11.00–11.50 val.

Susitikimas su Rokiškio gimnazijų bendruomenėmis, ginkluotės ir technikos paroda prie Rokiškio J. Tumo Vaižganto gimnazijos, M. Riomerio g. 1.

12.00–13.00 val.

Susitikimas su Rokiškio gyventojais, ginkluotės ir technikos paroda Rokiškio rajono savivaldybės aikštėje, Respublikos g. 24.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ieškojo kur raudonus žibintus pakabint? :/

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Kariams reikia mergų, o gėjai nedomina

Anonimas

Anonimas portretas
NATO banditai von is lietuvos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių