NATO kovos su hibridinėmis grėsmėmis ekspertų komanda pateikė rekomendacijas Lietuvai

  • Teksto dydis:

Lietuvoje darbą baigusi NATO kovos su hibridinėmis grėsmėmis ekspertų komanda pateikė rekomendacijas Lietuvai, antradienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Šios NATO paramos komandos aktyvavimas atliko ne tik ekspertinį-patariamąjį, bet ir simbolinį vaidmenį – tai rodo NATO įsitraukimą ir solidarumą bei pripažinimą, kad Aljansas veiksmus prieš Lietuvą vertina kaip hibridinę ataką“, – pranešime cituojamas krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Pasak ministerijos, Lietuvoje dirbusi NATO kovos su hibridinėmis grėsmėmis paramos komanda susitiko su valstybės institucijų, kariuomenės, akademinio pasaulio ir nevyriausybinių organizacijų atstovais, lankėsi Rukloje, vyko į pasienį ir atlikę situacijos analizę pateikė rekomendacijas Lietuvai.

„NATO ekspertai glaudžiai dirbo su Lietuvos institucijomis, dalijosi informacija ir patirtimi, kaip kovoti su hibridinėmis grėsmėmis. NATO ir toliau solidarizuosis su Lietuva, o mes palaikysime artimus ryšius dėl saugumo klausimų regione. NATO tęs situacijos pasienyje su Baltarusija stebėjimą, kuri per migrantų krizę, daro spaudimą mūsų sąjungininkams Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje“, – sako NATO kovos su hibridinėmis grėsmėmis ekspertų komandos vadovas Michaelis Ruhle (Michaelis Riulė).

Rugsėjo 7 dieną į šalį atvykusi NATO ekspertų grupė, kurią sudarė kibernetinio saugumo, Baltijos jūros regiono, politikos planavimo, strateginės komunikacijos ir kiti ekspertai iš NATO šalių, siekė visapusiškai išanalizuoti saugumo situaciją, prieš Lietuvą vykdomus veiksmus ir pateikti rekomendacijas Lietuvai dėl atsako, o taip pat – prieš Lietuvą vykdomą kampaniją analizuoti kaip praktinį „hibridinių grėsmių“ atvejį, kurio pagrindu galima daryti išvadas Aljansui, siekiant geriau pasirengti panašiems iššūkiams ateityje.

NATO paramos grupę atsiųsti į Lietuvą nusprendė gavusi oficialų Lietuvos prašymą. Tam Šiaurės Atlanto Taryboje rugpjūtį vienbalsiai pritarė visos NATO sąjungininkės. Pasak ministro A. Anušausko, NATO kovos su hibridinėmis grėsmėmis paramos komandos aktyvavimas Lietuvoje rodo tai, kad sąjungininkai atsakingai vertina Lietuvos geopolitinį kontekstą ir rengiasi bet kokiam galimam incidentui.

2019 metais NATO kovos su hibridinėmis grėsmėmis paramos komanda buvo aktyvuota Juodkalnijoje, to tuomet paprašius šios šalies Vyriausybei.

Į Lietuvą šiemet per sieną su Baltarusija neteisėtai pateko daugiau nei 4 tūkst. migrantų. Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NATO "REKOMENDACIJOS" LIETUVAI....

NATO "REKOMENDACIJOS" LIETUVAI.... portretas
Lietuva Privalo didinti NATO finansavimą, nes Amerikos teroristai bėgdami iš Afganistano paliko karinės technikos už 90 milijardų dolerių, kuriuos sunešė visos NATO valstybės....

oOo_...

oOo_... portretas
RekomendaciA_(KuKareKu)....

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuva išrenka Baltarusijos prezidente...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių