NATO naikintuvai dukart kilo atpažinti ir lydėti Rusijos orlaivių

  • Teksto dydis:

NATO oro policijos misiją vykdantys naikintuvai praėjusią savaitę dukart kilo atpažinti ir lydėti skrydžio taisykles tarptautinėje oro erdvėje virš Baltijos jūros pažeidusių Rusijos orlaivių, pirmadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija.

Ketvirtadienį NATO oro policijos naikintuvai kilo atpažinti ir palydėti Rusijos orlaivį TU-134. Jis skrido tarptautine oro erdve iš Kaliningrado į Rusijos pagrindinę dalį. Orlaivis skrido be skrydžio plano, su įjungtu radiolokaciniu atsakikliu, radijo ryšį su Regioniniu skrydžių valdymo centru (RSVC) palaikė.

Šį orlaivį lydėjo du naikintuvai SU-27, skridę tarptautine oro erdve iš Kaliningrado srities ir grįžę atgal. Jie skrido be skrydžio plano, be įjungto radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

Šeštadienį NATO oro policijos naikintuvai kilo dar kartą – atpažinti ir palydėti Rusijos orlaivį AN-26. Jis skrido tarptautine oro erdve iš Rusijos pagrindinės dalies į Kaliningrado sritį. Orlaivis skrido be skrydžio plano, įjungto radiolokacinio atsakiklio, radijo ryšio su RSVC nepalaikė.

NATO oro policijos misija Baltijos šalyse vykdoma iš Lietuvos ir Estijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių