Pereiti į pagrindinį turinį

NATO naikintuvai palydėjo virš jūros skridusius Rusijos bombonešius

2014-12-08 11:30
BNS inf.
Scanpix nuotr.

Dėl Rusijos karinių oro pajėgų judėjimo praėjusią savaitę į Baltijos jūrą išplaukė karinis laivas, triskart palydėti karinių orlaivių, tarp jų ir bombonešių, kilo NATO naikintuvai.

Šeštadienį neutraliuose vandenyse Baltijos jūroje pastebėta Rusijos Federacijos karinių laivų grupė - 22 laivai, lydimi karinių orlaivių. Karinių oro pajėgų stebėjimo duomenimis, grupės sudėtyje galėjo būti transportiniai orlaiviai ir bombonešiai. Karinius orlaivius atpažino kaimyninių valstybių naikintuvai, Baltijos valstybėse budintys NATO oro policijos misijos naikintuvai nekilo. Stebėti situaciją jūroje buvo išsiųstas Lietuvos karinių jūrų pajėgų patrulinis laivas „Žemaitis“ P11, kuris į Klaipėdą grįžo sekmadienį.

Sekmadienį NATO oro policijos naikintuvai kilo tris kartus, jie atpažino ir palydėjo virš neutralių vandenų Baltijos jūroje skridusius orlaivius.

Vieną kartą buvo palydėti keturi Rusijos karinių oro pajėgų strateginiai bombonešiai TU-95 ir du strateginiai bombonešiai TU-22. Jie skrido su išjungtais automatiniais atsakikliais ir neatsakė į NATO naikintuvų pilotų bandymus užmegzti radijo ryšį.

Du kartus atpažinti ir palydėti iš Rusijos žemyninės dalies į Kaliningradą pirmyn ir atgal skridę trys Rusijos Federacijos karinių oro pajėgų transportiniai orlaiviai TU-134. Orlaiviai skrido pagal planą su išjungtais atsakikliais.

Taip pat NATO naikintuvai palydėjo vieną karinį transportinį orlaivį AN-72, skridusį pagal planą be atsakiklio, ir vieną karinį transportinį orlaivį AN-26, skridusį pagal planą su atsakikliu.

KAM kiekvieną pirmadienį skelbia duomenis apie Rusijos karinius orlaivius, dėl kurių kyla NATO naikintuvai. Šiemet tokių atvejų jau buvo daugiau kaip šimtas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų