Pereiti į pagrindinį turinį

NATO oro policijos misija lieka Šiauliuose

2013-01-29 18:05
NATO oro policijos misija lieka Šiauliuose
NATO oro policijos misija lieka Šiauliuose / Fotodiena/Alfredo Pliadžio nuotr.

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas sako, kad NATO oro policijos misija artimiausiu metu liks dislokuota Lietuvoje, o ateityje Baltijos šalių gynybos specialistai analizuos, ar jos rotavimas į Estiją turėtų „pridėtinės vertės“.

Pasak jo, antradienį Latvijoje vykusiame Baltijos šalių gynybos ministrų susitikime šis klausimas išsamiai aptariamas nebuvo.

„Konkrečiai aptariamas nebuvo. Mes tęsime taip, kaip yra, ir paliksime apžvalgai ateityje, ar galima ką nors patobulinti. Dabar lieka taip, kaip yra“, - sakė J. Olekas.

„Reikia tiesiog išanalizuoti, ar būtų kokia nors pridedamoji vertė dėl to pasikeitimo. Kol kas tokių diskusijų mes neturėjome“, - teigė Krašto apsaugos ministerijos vadovas.

Baltijos šalys neturi oro erdvės patruliavimui tinkamų orlaivių, todėl greitojo reagavimo oro pajėgų funkcijas vykdo kitų NATO valstybių kariai. Misijoje bent po kelis mėnesius jau yra tarnavusios 14 Aljanso šalių pajėgos.

Estija siekia, kad ateityje oro policijos misija būtų rotuojama, o NATO šalių naikintuvai periodiškai būtų dislokuojami ne tik Lietuvoje, bet ir Amario bazėje Estijoje. Lietuva savo ruožtu pasisako už tai, kad Lietuvos karinių oro pajėgų bazė Šiauliuose liktų pagrindine ir nuolatine dislokacijos vieta. Latvija palaiko Lietuvos poziciją.

Šiuo metu Baltijos šalių oro erdvėje patruliuoja Danijos karinių oro pajėgų atstovai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų