NATO: rusų naikintuvas nesaugiai priartėjo prie iš Lietuvos kilusio lėktuvo

NATO teigia, kad Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu orlaivį virš Baltijos jūros antradienį lydėjęs rusų naikintuvas „nesaugiu būdu“ priartėjo prie lėktuvus apžiūrėti norėjusio Aljanso naikintuvo, kilusio iš Aviacijos bazės Šiauliuose.

Rusijos žiniasklaida pranešė, kad Ispanijos naikintuvams F-18 prisiartinus prie Rusijos karinių oro pajėgų keleivinio lėktuvo, jį atstūmė rusų naikintuvai Su-27.

Aljansas patvirtino, kad incidentas kilo virš Baltijos jūros pastebėjus vieną orlaivį Tu-214 ir du lydinčius naikintuvus.

„Siekiant įvertinti situaciją, vykusią šalia sąjungininkų oro erdvės, NATO Jungtinis aviacijos operacijų centras Udeme Vokietijoje nurodė dviem naikintuvams F-18, šiuo metu vykdantiems NATO oro policijos misiją Šiaulių oro bazėje Lietuvoje, pakilti ir vizualiai patikrinti situaciją danguje. Panašūs skrydžiai regione vykdomi beveik kasdien“, – rašoma BNS trečiadienį pateiktame NATO karinio pareigūno atsakyme.

„Kai lėktuvų ketinimai buvo įvertinti, du naikintuvai F-18 pasuko kairėn, skrisdami tolyn nuo perimto orlaivio. Prieš tai vienas iš rusų naikintuvų Su-27 irgi pasuko į kairę ir nesaugiu būdu beveik įskrido į vieno iš F-18 skrydžio trajektoriją. Dėl greitos ir profesionalios F-18 piloto reakcijos buvo išvengta potencialiai pavojingos situacijos abiem orlaiviams“, – teigiama jame.

NATO nurodė neturinti oficialios informacijos, kas skrido rusų lėktuve.

Aljanso duomenimis, orlaivis Tu-214 turėjo galiojantį skrydžio planą, atsakiklį ir palaikė ryšį su oro eismo kontrolės centru. Naikintuvai Su-27 neturėjo nei plano, nei atsakiklio ir nepalaikė ryšio su eismo kontrolės pareigūnais.

S. Šoigu skraidinęs orlaivis ir du naikintuvai skrido iš Karaliaučiaus srities į Maskvą.

Ispanijos orlaiviai nuo gegužės dalyvauja NATO Baltijos šalių oro policijos misijoje ir bus Lietuvoje iki rugpjūčio 31 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alpie komentarus-

Alpie komentarus- portretas
Nagi, kacapai, kad “sukilo”, fašisto putino ideologijos apsiriję. Duskit kur nors burliokai, pvz.: į kacapyna, ten greit fašistui putinui nauji rinkimai (nelegalus), galėsit “pabalsuot”, suknisti ruskiofašistai.

klaipeda

klaipeda portretas
Aciu dievui kad ira Rossija

Antirussnacist

Antirussnacist portretas
Vatnikai privarė į kelnes. Gerai, kad tie ruskių skraidantys grabai nenukrito...
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių