NATO sąjungininkai Gaižiūnuose pademonstravo įspūdingą galią

Ketvirtadienį Gaižiūnų poligone buvo girdėti sprogimai, šūviai ir įspūdingas bombonešių bei atakos lėktuvų griausmas: vyko pratybų „Kardo kirtis“ (Saber Strike) renginys, kuriame buvo demonstruojamas Lietuvos ir sąjungininkų karių pasirengimas atremti priešo puolimą.

Renginio metu buvo pristatyta Lietuvos karių ir sąjungininkų pratybose naudojama karinė technika ir ginkluotė, pratybose pasiekti rezultatai. Renginio svečiai galėjo stebėti įspūdingą parodomąją karinę operaciją, kurioje dalyvavo JAV tankai „Abrams“, sąjungininkų šarvuoti transporteriai „Stryker“, „Boxer“, „Pandur“, ginkluotės platformos „Wiesel“. Jungtinėje operacijoje pasirodė JAV strateginis bombonešis B-52 ir JAV kariuomenės artimosios oro atakos lėktuvai A10-C „Thunderbolt“ II.

Pratybos „Kardo kirtis“ vyksta visose trijose Baltijos valstybėse ir Lenkijoje. Šiemet Lietuvoje jos rengiamos jau 5-ą kartą ir yra platesnių NATO pratybų „Sąjungininkų skydas“, vykstančių Vidurio ir Rytų Europoje, dalis. „Kardo kirtis“ – didžiausios karinės pratybos Lietuvoje šiais metais, kuriose dalyvauja 3 tūkstančiai karių iš 9 valstybių. Iš viso Vidurio ir Rytų Europoje pratybose dalyvauja 11 tūkstančių NATO karių iš 19 NATO šalių ir 3 šalių partnerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
Vietoj tunderboltų galėjo B-52 palydėt ir rusų Suchojai vien iš solidarumo, juk Nato pastoviai palydi juos skrendančius į Karaliaučių
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių