Naujasis aplinkos ministras – prieš tilto į Kuršių neriją statybą

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas nepritaria tilto į Kuršių neriją statybos idėjai. Ketinamą statyti tiltą jis pavadino „protezu“ ir siūlo susisiekimo su Kuršių Nerija problemą spręsti moderniais keltai ar greituoju transportu.

„Į Kuršių neriją su tiltu būčiau labai santūrus. Gyventojams, taip - patogu. Dėl srautų galima būtų rasti priemonių sureguliuoti, kad ten neplūstų kažkas masiškai, ko irgi yra bijomasi. (...) Į tiltą į Kuršių neriją šiuo metu žiūrėčiau kaip į protezą. Kai jau gyventi kitaip negali... ką darysi - įdeda protezą“, - ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ teigė K.Trečiokas.

Ministras sako, kad susisiekimą su Kuršių nerija galima pagerinti ne tik pastatytu tiltu.

„Manau dar neišnaudotos kitokios galimybės - modernūs keltai, greitasis susisiekimas į Smiltynę ar tiesiai į Nidą. Galima tą paspręsti“, - teigė K.Trečiokas.

Ministras sako, kad tilto statybos idėja neturėtų būti įgyvendinama, nes yra ir svarbesnių spręstinų problemu. „Šiu metu tilto idėja reikėtų palikti ramybėje, turime kur kas rimtesnių problemų“, - teigė ministras.

Neringos savivaldybės taryba šiemet sausį pritarė tokio tilto statybos idėjai. Miesto politikų nuomone, tiltas  būtų daug ekologiškesnė susisiekimo priemonė nei keltas, kuris per metus atlieka 23 tūkst. reisų ir sudegina šimtus tonų dyzelinio kuro, į aplinką išmesdamas teršalus.

98 kilometrų ilgio   Kuršių   nerijos  pusiasalis nusidriekęs Lietuvos ir Rusijos teritorijose. Nuo 2000-ųjų metų   Kuršių   nerija  yra įtraukta į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ei

Ei portretas
jūs visi ,,na na", ,, zosės' ir kiti piniguočių verslo grupių puspadžiai!Liaukitės propaguoti žalingus viešam interesui virsmus,stumti tik sau naudingus projektus ir luošinti šalį.Varykit į Nigeriją ir ten savo ,,gerumus"įvedinėkit.Čia jau užtenka.Išsaugokime bent tai kas liko po nuostabaus totalinio prihvatizavimo ir nuostabių savo bukumu valdžių sprendimų.

zose

zose portretas
naujas ministras yra skystalas....

Sveikinu

Sveikinu portretas
Tai pirmas blaivaus ir sveiko proto požymis.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių