Pereiti į pagrindinį turinį

Naujo ministro vizija

2008-12-29 09:00

Gruzijai – parama, Ukrainai – lyderio vaidmuo, tokią viziją puoselėja naujasis Lietuvos užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas, savaitgalį apsilankęs šiose valstybėse.

Šeštadienį ir sekmadienį Gruzijoje viešėjęs ir pabėgėlių stovykloje apsilankęs V.Ušackas pareiškė, kad didžioji Lietuvos paramos Gruzijai dalis bus skirta rugpjūtį įvykusio karo su Rusija pasekmėms šalinti ir pabėgėlių gyvenimo sąlygoms gerinti. Per donorų konferenciją Lietuva įsipareigojo per dvejus metus Gruzijai suteikti 1 mln. eurų paramą.

Prieš tai apsilankęs Ukrainoje ministras teigė, kad sekdama "Vilniaus dešimtuko" pavyzdžiu, Ukraina galėtų įgyvendinti ES Rytų partnerystės iniciatyvą, telkdama šešias partnerystės šalis ir imdamasi grupės lyderės vaidmens.

Per oficialų vizitą V.Ušackas susitiko su Ukrainos užsienio reikalų ministru Volodymyru Ogryzka ir ministro pirmininko pirmuoju pavaduotoju Grigorijumi Nemyria. Ministrai detaliau aptarė regiono valstybių bendradarbiavimo klausimus, taip pat Ukrainos pasirengimą narystei ES ir NATO. Kalbėdami apie europinę ir euroatlantinę integraciją, abiejų šalių diplomatijos vadovai pabrėžė konstruktyvių ir pragmatinių santykių su Rusija svarbą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų