Pereiti į pagrindinį turinį

Naujuoju liberalcentristų lyderiu tapo A.Čaplikas

2011-05-28 20:06
Naujuoju liberalcentristų lyderiu tapo A.Čaplikas
Naujuoju liberalcentristų lyderiu tapo A.Čaplikas / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Naujuoju valdančiosios Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) pirmininku išrinktas Seimo vadovės pavaduotojas Algis Čaplikas.

Šeštadienį Vilniuje vykstančiame šios partijos suvažiavime A.Čaplikas buvo vienintelis kandidatas į LiCS pirmininkus.

Slapto balsavimo metu jis surinko 549 suvažiavimo delegatų balsus. Prieš šią kandidatūrą buvo 17. Dar 29 slapto balsavimo biuleteniai buvo sugadinti.

LiCS forume šeštadienį dalyvavo 625 delegatai.

Prieš suvažiavimą liberalcentristų skyriai kėlė dar dvi kandidatūras – vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio ir partijos nario Vito Mačiulio. Tačiau jie suvažiavime nesutiko dalyvauti partijos pirmininko rinkimuose.

Ligšiolinis LiCS vadovas Gintautas Babravičius atsisakė perrinkimo.

2009 metų viduryje naujuoju liberalcentristų lyderiu tapęs G.Babravičius šiuo metu neužima jokių aukštų pareigų nei valstybės tarnyboje, nei Vilniaus savivaldybėje, kur jis iki šių metų pavasario buvo vicemeras. G.Babravičius pareiškė, kad būtų geriau, jeigu į valdančiąją koaliciją įeinančiai LiCS vadovautų aukštas politines pareigas turintis partijos narys.

Suvažiavime G.Babravičius perskaitė ataskaitą apie savo veiklą per pastaruosius dvejus metus.

A.Čaplikas pripažino, kad 2012 metais vyksiantys Seimo rinkimai bus išbandymas LiCS. Mat visuomenės nuomonių apklausos šiuo metu rodo, kad liberalcentristai Seimo rinkimuose nesurinktų tiek balsų, kad būtų atstovaujami parlamente.

"Tačiau mes turime ką pasiūlyti rinkėjams. Tai trečias kelias, kurį pasiūlėme dar daugiau kaip prieš dešimt metų, kai Prezidento rinkimuose parėmėme Valdą Adamkų. Tada buvo akcentuojamas laisvas žmogus, atvira visuomenė, stipri valstybė. Ar šiandien jau turime visą tai? Ne. Dar ne. Todėl ir siūlome rinkėjams tą trečią kelią, kaip šiuos tikslus pasiekti", - sakė liberalcentristų naujasis vadovas.

Dabartiniame Seime LiCS turi penkis atstovus, kurie kartu su Arūno Valinsko Tautos prisikėlimo partijos nariais yra sudarę Jungtinę frakciją. Be to, liberalcentristams priklauso dviejų ministrų portfeliai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų