Pereiti į pagrindinį turinį

Naujuoju policijos vadovu turėtų tapti S.Skvernelis (papildyta)

2011-02-22 17:41
Naujuoju policijos vadovu turėtų tapti S.Skvernelis (papildyta)
Naujuoju policijos vadovu turėtų tapti S.Skvernelis (papildyta) / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Saulius Skvernelis greičiausiai taps naujuoju policijos generaliniu komisaru.

Jo kandidatūrą vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis pradėjo derinti su premjeru Andriumi Kubiliumi, paprašęs jo dėl šio kandidato pasikalbėti ir su Prezidentūros atstovais.

„Kol kas nėra galutinai apsispręsta, tačiau viena iš realiausių yra dabartinio generalinio komisaro pavaduotojo S.Skvernelio kandidatūra“, - antradienį po susitikimo su premjeru sakė R.Palaitis.

„Ėjau pas premjerą ir paprašiau jo įvertinti šią kandidatūrą bei suderinti ją su Prezidente, nes dekretą dėl policijos generalinio komisaro skyrimo pasirašo valstybės vadovė“, - pridūrė ministras.

A.Kubilius dar turėtų susitikti ir pasikalbėti su S.Skverneliu. Tačiau premjeras jau yra pasakęs Lietuvos radijui, kad ši kandidatūra yra rimta.

„Pateiksiu Vyriausybės posėdžiui kandidatą į generalinius komisarus tuomet, kai bus atlikti visi suderinimai“, - sakė vidaus reikalų ministras.

Jis turi teikti kandidatą į generalinius komisarus Vyriausybei, o pastaroji turi teikti šį klausimą galutinai spręsti Prezidentei Daliai Grybauskaitei.

R.Palaitis prisipažino, kad S.Skvernelio kandidatūrą pasiūlė atsistatydinęs ligšiolinis policijos vadovas Vizgirdas Telyčėnas. „Pasiūlė buvęs komisaras. Be to, tai yra pakankamai patyręs pareigūnas“, - aiškino ministras savo pasirinkimą.

Pats S.Skvernelis kol kas nekomentuoja savo galimybių užimti policijos generalinio komisaro pareigas.

V.Telyčėnas šiuo metu laikinai eina policijos vadovo pareigas. Jis nutarė trauktis po tragiškos avarijos, kurią, pirminiais duomenimis, sukėlė neblaivus Trakų rajono policininkas Sigitas Šostakas.

Dekretą dėl V.Telyčėno atleidimo iš darbo Prezidentė pasirašė vasario 18 dieną.

R.Palaitis užsiminė, kad V.Telyčėnas pats nenori likti vidaus reikalų sistemoje, todėl greičiausiai išeis į privatų sektorių, kai bus paskirtas jo įpėdinis policijos vadovo pareigose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų