Ne išimtis, o kasdienybė: gyvūnai į gatvę išmetami kaip šiukšlės

  • Teksto dydis:

Bučkis pateko į gyvūnų prieglaudą, kai buvo surastas gyvenantis metalinėje statinėje. Jis anksčiau turėjo šeimininką, tačiau žmogus juo pasirūpinti nebeišgalėjo.

„Būda buvo padaryta iš senų statinių, teritorija netvarkinga, apleista. Šunys kentė ilgai“, – sakė veterinarijos gydytojas Giedrius Survila.

Bučkis buvo rastas kartu su dar kitu šuneliu. Abu gyvūnai kentė badą ne vieną dieną, o gal ir ne vieną savaitę.

„Apžiūrėjus ligų nepastebėjome, bet šuniukai labai išliesėję. Todėl sprendžiame, kad ilgai kentė alkį. Jie nevakcinuoti, nenukirminti, nenublusinti“, – vardijo G. Survila.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Gyvūnų globėjai sako, kad pastaruoju metu tokios istorijos – ne išimtiniai atvejai, o kasdienybė. Taip pat vis mažiau norinčių juos priglausti namuose.

„Žmonės sakė, kad norėtų priglausti, tačiau neaiški ekonominė situacija juos verčia laukti pavasario, kai pragyvens sunkią žiemą“, – sakė „Nuaro“ vadovė Jurgita Gustaitienė.

Esą prašo jiems gyvūnus palaikyti bent per žiemą.

„Tada jie lieka pas mus, tiesiog įstringa. Net yra ir tokių, kurie prašo palaikyti iki kovo mėnesio“, – dalijosi J. Gustaitienė.

J. Gustaitienė sako, kad baisiausias laikas dar gali laukti ateityje, nes prieš šventes kasmet išmetamų gyvūnų daugėja.

„Nenorime, kad gyvūnai būtų išmetami kaip namų šiukšlės, kad jie atsidurtų gatvėje arba prieglaudoje. Deja, gatvėse labai daug gyvūnų. Paprasčiausiai jų atsikrato. Šunys gatvėje negimsta, jie tampa benamiais, nes žmonės juos išmeta“, – pažymėjo J. Gustaitienė.

Šunys gatvėje negimsta, jie tampa benamiais, nes žmonės juos išmeta.

Gyvūnus auginantys šeimininkai pripažįsta pajutę skirtumą, kiek teko skirti pinigų anksčiau gyvūnui išlaikyti ir kiek dabar.

„Tikrai kainuoja. Kad ir mažiukas šuniukas, jam reikia ypač daug dėmesio, žiemos sezonu rūpintis jo pėdutėmis, kailiu“, – sakė šuns augintoja Elena Gražulienė.

Gyvūnams liekant prieglaudoje, jiems ima visko trūkti – tiek maisto, tiek kitų daiktų.

Vienas dizaineris, kuriantis derinius tiek šunims, tiek jų šeimininkams, sugalvojo iš nepanaudotų medžiagų padaryti guolių ir jų dovanoti prieglaudoms.

„Siuvėja pasiūlė, nes po gamybos lieka nemažai atraižų. Kam išmesti, kai galima panaudoti geram daiktui – prikimšti pagalves“, – kilusia idėja dalijosi dizaineris Mantas Mackevičius.

Skaičiuojama, kad vidutiniškai išlaikyti šunį šeimininkui dabar atsieina apie 100 eurų per mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gyvūnų prieglaudos atsirado tam ,kad žmonių grupės turėtų pragyvenimo šaltinį.Gaudavo o gal dar ir gauna kažkokia paramą pinigais tie kurie laiko išmestus gyvūnus.Visai be reikalo skiriami pinigai , geriau juos panaudotų kitiem reikalam.Pensininkai skursta o šunys tapo vertingesni už žmogų, GĖDĄ.,

Anonimas

Anonimas portretas
Tarybiniais laikais valkataujančius šunis i kates gaudydavo šungaudžiai ,kad nebūtų valkataujančių ,nes jie yra ir buvo bakterijų ,virusų , kirmėlių nešiotojai.Kur juos dėdavo neaišku o ir nesvarbu.Svarbu tas ,kad nebuvo nei žmonių bedarbių prie konteinerių ,nei gyvūnų valkataujančių ir sveikesni žmonės buvo.

Gyd.

Gyd. portretas
Nereikia pirkti tuos šunis ir kates.Girrdejau nuo parazitų negali apsiginti kas laiko šunis ir kates.Blusu atsiranda ,nenoriu net rašyti kaip šlikštu pagalvojus.Ne vieta gyvūnams namuose su žmogumi,jų paskirtis ir gyvenimas turi būti jiems skirtose patalpose.Padare biznį iš gyvūnų ,daugiausia tie ir šaukė, kad nedera juos išmesti,biznis nešvarus baigsis.Nereikia juos pirkti nereikės mesti,kartu kalti yra su tais kurie išmeta jų veisėjai ir pardavėjai.Bausti reikia gyvūnų veisėjus ir pardavėjus.Tada bus sveikesni žmonės suaugę ir vaikai .Ar žinote kad pas tuos gyvūnus pilna kirmėlių,kuriomis užkrečia ir jūs.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių