Nelegalių migrantų antplūdis muša rekordus: tuoj nebus, kur jų apgyvendinti

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį nelegalių migrantų antplūdis į Lietuvą pasiekė dar neregėtą mastą. Sekmadienį tik per pusdienį fiksuotas visos krizės ligšiolinis rekordas, praneša LNK.

„Šiandien, jau per pusę paros matome, kad yra fiksuotas didžiausias šiemet per parą sulaikytų migrantų skaičius. Jau yra sulaikyta daugiau kaip 200 neteisėtų migrantų“, – sekmadienį komentavo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis.

Anot pasieniečio, akivaizdu, kad sekmadienį vos per pusdienį srautas buvo kur kas didesnis nei per šeštadienio visą parą, kai buvo sulaikyti 144 migrantai. Vis plūstančių migrantų tuoj nebus, kur apgyvendinti.

„Naujų vietų, išskyrus Rūdninkus, daugiau neatsiranda, tai tas skaičius irgi gana ribotas ten galimų būti apgyvendinamų pagal dabartinius srautus. Užkardose, aišku, ir teritorijos statomos, palapinės, ieškoma laikinų išeičių. Bet kai kiekvieną dieną yra nauji skaičiai, tai tiek vietų tikrai nėra“, – sakė VSAT atstovas.

Dėl migrantų krizės į Lietuvą atvyko eurokomisarė Ylva Johansson. Sekmadienį ji susitiko su vidaus reikalų ministre, o pirmadienį susitiks su prezidentu, premjere. Kartu su vidaus reikalų ministre lankysis pasienyje.

Naujų vietų, išskyrus Rūdninkus, daugiau neatsiranda.

„Europos Komisijos narė atvyksta vidaus reikalų ministrės kvietimu. Komisijos narė reagavo į kvietimą labai greitai. Iškart gavusi kvietimą atvykti į Lietuvą, susipažinti su situacija, Europos Komisijos narė priėmė sprendimą atvykti“, – teigė Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje laikinoji vadovė Agnė Kazlauskaitė.

Europos Komisija Lietuvai jau skyrė 12 milijonų eurų finansinės paramos, automobilių, įrangos. Lietuvoje dirba Europos sienų ir pakrančių apsaugos ir Prieglobsčio paramos agentūrų pareigūnai. Dvylika Europos Sąjungos valstybių narių ir norvegai atsiuntė humanitarinės pagalbos. Su eurokomisare bus aptariama ir tolesnė parama Lietuvai.

Scanpix nuotr.

Rūdninkų stovykloje šeštadienį būta ir neramumų.

„Tokių pašurmuliavimų, bet pavyko suvaldyt tą situaciją, pareigūnai ją stebi, kalbasi, derasi su tais, kurie gali imtis kažkokių veiksmų. Kol kas didesnių konfliktų pavyko išvengti“, – sakė G. Mišutis.

Šurmulys, anot pasieniečio, kilo dėl sulaikytųjų nepasitenkinimo, kad jie negali patekti į Vakarų Europos valstybes. 

„Jų reakcijos yra nusivylimas, peraugantis į išreiškiamą veiksmais, ne tik žodžiais. Bandymas kažkaip išreikšti savo emocijas“, – teigė jis.

Šiemet sieną iš Baltarusijos į Lietuvą perėjo daugiau kaip 3 tūkst. neteisėtų migrantų. Tai yra daugiau kaip 40 kartų didesnis skaičius, negu buvo per visus 2020 metus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tegul

Tegul portretas
ikelia juos i Landsbergynes dvarus, kaip sunaikins pas juos ju turta, tai gal imsis griestesniu priemoniu pries si bjaurasti. Baisu pagalvoti kas laukia musu Lietuveles, o ir pagalbos nera is kur laukti, 10 estuku kareiveliu neapgins musu.

Pilietis

Pilietis portretas
Dieve mano,apsaugok mus Viešpatie!Lietuva yra Marijos žemė ir lietuvių krikščioniškas tikėjimas.Galimi tik įsivaizduoti kas bus,kai susikirs krikščioniškas tikėjimas sumusulmonišku!Manau bus ir muštynių ir pjautynių.Žodžiu,ramu nebus.Ką JIE pridarė!Kad JIE kur nustiptų patvorį!!!

nu čia dabar kaip nebus kur apgyvendinti

nu čia dabar kaip nebus kur apgyvendinti portretas
o mordos darželiai ir mokyklos, o konservatnikų ir liberagrastų vilos pamiškėse, o bekiaušio bankomato stiklinis slovikas pastatytas draustinyje, o bufetavos patstilkos draugystės viešbutis, o pederagrastų klūbai vilniuje, nearti arimai, o kur dar pasienio generolų vilos ir butai neteisėtai privatizuoti už mūsų pinigus, mes čia visą arabų pusesalį sukištumėm į VALSTYBINIŲ VAGIŲ hatas
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių