Pereiti į pagrindinį turinį

Nepageidaujamų užsieniečių sąrašas bus skelbiamas viešai

2015-06-09 11:08
BNS inf.
M. Vidzbelio/BFL nuotr.

Vyriausybės posėdyje antradienį pritarta Vidaus reikalų ministerijos (VRM) siūlymui viešai skelbti užsieniečių, kuriems dėl galimos grėsmės valstybės saugumui draudžiama atvykti į Lietuvą, duomenis.

Tačiau viešas bus ne visas tokių asmenų sąrašas.

„Sąrašas bus vienas, tiktai iš to sąrašo dalis asmenų viešai bus paskelbti“, - po posėdžio žurnalistams sakė vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

„Jeigu tai bus reikalinga neskelbti, tai bus ir toliau neskelbiama“, - teigė ministras.

Viešai bus galima paskelbti ne tik nuo Vyriausybės sprendimo dienos įrašytus į „juodąjį sąrašą“ asmenis, tačiau ir įtrauktuosius nuo pat šio sąrašo sudarymo pradžios, BNS sakė vidaus reikalų ministro atstovas spaudai Tomas Beržinskas.

Numatoma, kad Migracijos departamento (o įvykdžius planuojamą jo reorganizaciją – funkcijas perėmusių institucijų) interneto svetainėje bus viešai skelbiami duomenys tų užsieniečių, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvą dėl galimos grėsmės valstybės saugumui ir dėl kurių atitinkamos valstybės institucijos ar įstaigos pateikė siūlymą duomenis paskelbti viešai.

„Manome, kad įstatyminis pagrindas yra, tačiau, nepaisant to, kadangi rengiamas naujas įstatymas, tai naujajame mes tą išlygą tikrai įstatyme numatysime“, - teigė S.Skvernelis, atsakydamas į abejones, ar pakanka teisinio pagrindo tokiems asmens viešinti.

Anot ministro, viešinant tokius asmenis bus galima geriau užtikrinti visuomenės ir valstybės saugumą.

„Be to, sudarysime sąlygas visuomenei aktyviau prisidėti prie valstybės stabilumo palaikymo. Tokius sąrašus skelbia daugelis valstybių. Manau, mes irgi turime eiti tuo pačiu, jau išbandytu ir teigiamai įvertintu, keliu“, – VRM pranešime sako S.Skvernelis.

Anot jo, tokius sąrašus skelbia daugelis valstybių.

Į Lietuvą gali būti neįleisti ir tie užsieniečiai, kurie nepageidaujami Europos Sąjungoje.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, pernai į Lietuvą neįleisti 3448 užsieniečiai, per 600 iš jų - dėl to, kad yra laikomi keliančiais grėsmę Europos Sąjungos valstybių viešajai tvarkai, vidaus saugumui ar tarptautiniams santykiams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų