Nepasiturinčiuosius pasieks ne tik maisto produktai, bet ir higienos prekės

  • Teksto dydis:

Nepasiturinčius Lietuvos gyventojus pasieks parama ne tik maisto produktais, bet ir higienos prekėmis, praneša Europos socialinio fondo agentūra.

Sunkiai besiverčiantys žmonės, kaip ir iki šiol, sulauks miltų, konservuotų žirnelių, kiaulienos konservų, sausų pusryčių ir konservuotos burokėlių sriubos. Be šių produktų taip pat bus dalinamas muilas, šampūnas, dantų pasta ir skalbimo skystis.

Dalijimus organizuoja savivaldybių administracijos ir trys nevyriausybinės organizacijos: labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija ir Marijampolės krašto samariečių bendrija.

Paramą birželio mėnesį turėtų gauti daugiau kaip 175 tūkst. nepasiturinčių gyventojų. Parama visas savivaldybes pasieks iki birželio 13 dienos.

Dėl tikslaus paramos dalijimo laiko gyventojams patariama kreiptis į savo seniūnijas.

Paramą gali gauti gyventojai, kurių vidutinės mėnesinės pajamos vienam šeimos nariui neviršija 1,5 Vyriausybės patvirtintų valstybės remiamų pajamų dydžio per mėnesį, t.y. 183 eurų.

Esant objektyvioms priežastims, savivaldybių administracijos parama gali būti skiriama, kai pajamos viršija 183 eurus per mėnesį.

Šiemet tai – trečias paramos dalijimas.

Iš viso 2019-2020 metais maisto produktams ir higienos prekėms įsigyti skirta 24 mln. eurų Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims fondo lėšų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nu

nu portretas
nu juk daug apsimeteliu pilna,tipo nepasiturintys,o paskui tuos davinius kukelnyciom susere ar parduoda...dar ir girtuokliai prauliavoja...

Kaunietei iš Kaimo

Kaunietei  iš Kaimo portretas
O seimo nariams?

Piktas

Piktas portretas
Nieko tiems tinginiams nereikia duoti ,tegul pyzdina dirbti.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių