Nesklandumų gerokai mažiau

Antrajame Seimo rinkimų ture teisėsaugos institucijos gavo kur kas mažiau pranešimų apie galimus pažeidimus, nei būta pirmajame. Be to, ne visi jie pasitvirtino.

Policija iki vakar vakaro gavo 81 pranešimą apie galimus pažeidimus per Seimo rinkimų antrąjį turą. Tai bene triskart mažiau nei prieš dvi savaites per pirmąjį turą.

Pranešimų gauta apie neleistiną rinkimų agitaciją, taip pat apie galimus balsų pirkimus, apie įtartinus asmenis ir automobilius, kuriais neva vežami rinkėjai.

"Policija reaguoja ir tikrina kiekvieną pranešimą, tačiau ne visi jie pasitvirtina", – teigė Policijos departamentas.

Pabrėžiama, kad nuo spalio 10 d. Lietuvos policija iš viso gavo apie 400 pranešimų, susijusių su galimais rinkimų pažeidimais, ir pradėjo 26 ikiteisminius tyrimus.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas dar vakar rytą sakė, kad Seimo rinkimų antrajame ture visose apygardose registruoti tik pavieniai pažeidimai, išskyrus Šilutės-Pagėgių apygardą, kur fiksuojama bandymų pirkti balsus.

"Mus informacija iš visų Lietuvos regionų, išskyrus Šilutės-Pagėgių rinkimų apygardą, pasiekia, kad ten viskas pakankamai ramu, pažeidimai tik pavieniai. Deja, dėl Pagėgių ir Šilutės mes gauname daugiau pranešimų, kad ten nepasimokyta iš pirmojo rinkimų turo rezultatų, nepasimokyta ir iš Konstitucinio Teismo išvados, vis tiek bandoma vežti rinkėjus, atsilyginti jiems. Tuos visus faktus intensyviai registruoja policija", – teigė Z.Vaigauskas.

p>Šilutės rajono policijos komisariatas vakar pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo balsų pirkimo per antrąjį Seimo rinkimų turą. Pasak Policijos departamento, 14.26 val. policija gavo pranešimą, kad Šilutėje, H.Šojaus gatvėje, prie prekybos centro "Maxima", asmenys galbūt parduoda balsus.

Į Šilutės rajono policijos komisariatą pristatyta 36 metų moteris, kuri galėjo pirkti rinkėjų balsus. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise.

Dėl kito atvejo Šilutėje išsiaiškinta, kad neva balsus pardavę rinkėjai tebuvo vienu automobiliu balsuoti atvykę giminaičiai.

Vakar rytą policija paskelbė, kad Šilutėje sulaikė ir į policijos komisariatą pristatė keturis asocialius asmenis, kurie įtariami balsų pardavimu. Vėliau paaiškėjo, kad šie asmenys nesusiję su balsų pardavimu.

''Buvo gautas pranešimas, kad automobiliu ''Volkswagen Golf" neva vežami asmenys į balsavimo vietą. Šią informaciją patikrino policijos pareigūnai. Paaiškėjo, kad keturi giminaičiai nusprendė vienu automobiliu važiuoti į balsavimo vietą. Paaiškėjo, kad jie visai ne asocialūs", – sakė Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Simona Šniaukštaitė.

Su rinkimų apylinkėmis buvo susijęs dar vienas incidentas. Naktį į sekmadienį iškritus gausiam sniegui, Lazdijų-Druskininkų apygardoje trys rinkimų apylinkės buvo likusios be elektros.

"Dėl oro turime problemą – Lazdijų-Druskininkų rinkimų apygardoje buvo per naktį dingusi elektra, čia, matyt, gausus sniegas nutraukė laidus", – informavo Z.Vaigauskas.

Iki vidurdienio elektros tiekimo apylinkėms problemos buvo išspręstos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių