Nori grąžinti pareigūnams per krizę sumažintas valstybines pensijas

  • Teksto dydis:

Seimas antradienį pradėjo svarstyti mechanizmą, kaip grąžinti per krizę sumažintas pareigūnų ir karių valstybines pensijas.

Už grupės Seimo narių parengtą projektą po pateikimo balsavo 45 parlamentarai, prieš buvo trys, devyni susilaikė. Nutarta projektą svarstyti skubos tvarka.

Pagal projektą, pareigūnų ir karių valstybinės pensijos, sumažintos 2010–2013 metais, būtų kompensuojamos etapais: 2017–2018 metais – po 10 proc. kompensuojamosios sumos; 2019–2022 metais – po 20 proc. kompensuojamosios sumos. Jei asmeniui apskaičiuota kompensuojamoji suma būtų mažesnė nei 100 eurų, ji būtų išmokama visa 2017 metais.

Kompensuojamosios sumos būtų apskaičiuojamos ir pradedamos mokėti be atskiro asmens prašymo, o reikalingos lėšos būtų skiriamos iš valstybės biudžeto.

Dokumento aiškinamajame rašte pažymima, kad įstatymo projektui įgyvendinti valstybės biudžeto lėšų poreikis sudarytų apie 24 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Obuoliui

Obuoliui portretas
Klausyk obuoly,tu eik i mokykla ir rasyti ismok,matosi kad mokykloje kule vedinai ir rasyt be klaidu neismokai,tikriausiai ir su skaitymu tas pats,va cia tikras debilas.

OBUOLY ,BARANKA IR BY..........Y Y RANKA

OBUOLY  ,BARANKA  IR  BY..........Y  Y RANKA portretas
ATIDUOKIT PENSIJAS PENSININKAMS KURIE DIRBO ,KURE ,STATE IR ATSTATINEJO SMETONOS SUNAIKINTA LIETUVA .. O NE SIEMS TAUTOS IR VALSTYBES ISLAIKYTINIAMS ... iseina darmajiedai 45 metu y pencija ,kules siubuoja , ysidarbine saugos --banditu globos saragese ...pinigus plesia ,kysius ima ir dar pencijas jiems grazint padidintas /......

Pilietis

Pilietis portretas
Reikia ne norėti, bet daryti. O dabar tik žadama. Čia kaip ir su tuo rūkymu balkone.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių