Nors N. Venckienė dingo, šeši jos padėjėjai toliau gauna algas

Daugiau kaip mėnesį Seime nesirodančios Neringos Venckienės balandžio atlyginimas buvo sumažintas trečdaliu, bet šios sankcijos niekaip nepalietė jos šešių padėjėjų, šeštadienį rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Parlamentarė pasislėpė, jai patarėjų nebereikia, tačiau atlyginimas jiems mokamas toks pat kaip ir anksčiau. Niekas neturi teisės kontroliuoti, ar N.Venckienės patikėtiniai iš viso pasirodo darbe, nes jie tiesiogiai pavaldūs Seimo narei ir tik N.Venckienė gali vertinti jų darbą.

„Situacija išties yra absurdiška“, - pripažino Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas. Jis sakė, kad nėra teisinių būdų, už ką padėjėjams sumažinti algą, nes jie nekalti, kad Seimo narės nėra.

„Aišku, būtų logiška, kad žmogus negautų atlyginimo, jei nedirba. Tačiau dabar yra kaip yra. Aš negaliu nieko pakeisti, negaliu jiems nemokėti. Nei Seimo statutas, nei įstatymai to nenumato - tai paradoksas“, - „Lietuvos rytui“ kalbėjo Seimo pirmininkas.

Šiaulių apygardos prokuratūra ketvirtadienį nusprendė paskelbti parlamentarės N.Venckienės paiešką, o Kauno policija penktadienį paprašė skelbti tarptautinę Seimo „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnės paiešką, nes išnaudotos visos galimybės nustatyti įtariamosios N.Venckienės dabartinę gyvenamąją vietą ir įteikti jai šaukimą atvykti į apklausą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

siaubas..visiskai pasimeciau

siaubas..visiskai pasimeciau portretas
kodel kedodaunams mokamos seimunu padejejams skirtos algos,o ne psichikos negalia turintiems ismokos......

C

C portretas
kAS CIA NAUJO LIETUVOJE VISKO BUNA

Lovio norma

Lovio norma portretas
Prie lovio normalūs garsai - kiaulių kriuksėjimas ir čepsėjimas
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių