Pereiti į pagrindinį turinį

N.Puteikis partiečiams siūlo pereiti pas D.Kuolį

2012-07-17 07:32
N.Puteikis partiečiams siūlo pereiti pas D.Kuolį
N.Puteikis partiečiams siūlo pereiti pas D.Kuolį / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Konservatorius Naglis Puteikis nesiliauja erzinti saviškių. Savo partijos kolegoms jis siūlo pereiti visuomenininko Dariaus Kuolio pusėn – jungtis prie jo buriamo „Lietuvos sąrašo“.

Parlamentaras iš Klaipėdos N.Puteikis partijos narius jau kurį laiką atakuoja trumposiomis žinutėmis telefonu, kviesdamas apleisti Andriaus Kubiliaus vadovaujamą Tėvynės sąjungą. Dienraščio žiniomis, partijos nariams siūloma prisidėti prie visuomenininko D.Kuolio buriamo „Lietuvos sąrašo“.

Beje, būtent konservatorius N.Puteikis dar pavasarį „Lietuvos sąrašo“ pavadinimą suskubo užregistruoti Registrų centre. Prieš porą dienų partijos taryba jį jau nubaudė už tai, kad šis pernelyg dažnai giria ir palaiko „Drąsos kelio“ ir „Lietuvos sąrašo“ veikėjus, o saviškius keiksnoja.

Partijos Priežiūros komitetui vadovaujantis Arvydas Anušauskas apie N.Puteikio dūrius saviškiams kalbėjo itin suirzęs: „Viską žinome. Sprendimai jau buvo priimti, ir partijos taryba į tai atsižvelgė. Ką jis dabar daro (siuntinėja žinutes – red. past.), ar tas turinys (už kurį jis buvo baustas – red. past.) vienodas, nežinau, nematau, bet, matyt, jis vienodas.“

N.Puteikis tvirtino jokių žinučių nesiuntinėjęs – esą tai pavydžių partijos narių sąmokslas. Politikas ilgai aiškino, kad partijoje daug kas pavydi, kad jis saviškių buvo aukštai reitinguotas – pakilo į 16-ą vietą. Tai esą nepatiko senbuviams.

„Suprantu, kad čia prasideda antra šmeižto serija. Įsitikinę, kad vienmandatėse nelaimės, nori mane išstumti iš daugiamandatės sąrašo ir patys užimti aukštesnę vietą“, – teigė N.Puteikis.

Tačiau jis taip ir nepaaiškino, kas tie jo taip nemėgstantys ir jam koją kišantys saviškiai.

Į klausimą, kodėl registravo „Lietuvos sąrašo“ pavadinimą, N.Puteikis atsakė taip: „O kodėl registravau “Už teisingumą„, “Už Lietuvą – be melo ir smurto„?“

Redakcijai atsiųstame laiške jis taip pat paaiškino, kodėl rodo prielankumą visuomenininkams, o ypač – D.Kuoliui. „Jaučiu jiems skolą nuo to laiko, kai jie, pirmiausia D.Kuolys, ėmėsi ginti 2006 m. policijos nukankinto eseisto Gintaro Beresnevičiaus garbę ir jo našlę, o aš, būdamas Klaipėdoje, neprisidėjau, nors norėjau. Nedalyvavęs anksčiau D.Kuolio organizuotose akcijose už teisingumą jaučiuosi tiems kovotojams įsiskolinęs, todėl jiems visokeriopai padedu“, – teigė N.Puteikis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų