Nukentėjusiais nuo okupacijos siūloma pripažinti tremtinių vaikus, gimusius Lietuvoje

Nukentėjusiais nuo okupacijos siūloma pripažinti tremtinių vaikus, iš tremties grįžusius motinos įsčiose ir gimusius Lietuvoje.

Seimas trečiadienį po pateikimo pritarė „socialdarbiečio“ Antano Vinkaus pataisoms įteisinti nukentėjusiųjų nuo okupacijos statusą asmenims, kurie gimė tremtinių šeimose praėjus ne daugiau kaip trims šimtams dienų nuo bent vieno iš tėvų tremties pabaigos.

„Tokių asmenų nėra daug, todėl tai nepareikalautų reikšmingesnių valstybės biudžeto lėšų“, – Seime teigė A. Vinkus.

Anot jo, tikslių duomenų, kiek tokių asmenų, nėra.

Įstatymai numato įvairias lengvatas, valstybės paramą bei kompensacijas asmenims, kurie yra pripažinti nukentėjusiais nuo 1939–1990 metų okupacijų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da

Da portretas
Pikta,kad kai kurie žmones pyksta už tremtinių pensijas!!!Ar pasidomejote prieš rašydami ,kiek jie gauna?????Asaras,palyginti,kiek jie iškentė.O kai kas rašė,kad grįžo su aukštuoju mokslu:kas netingėjo ,tas mokėsi !!

Dana

Dana portretas
Užteks jau tų lengvatų kiek galima argi Lietuvos žmonės kalti kad daug kas nukentejo ,tai tegu reikalauja iš kaltininkų ,kiek iš pasakojimų ne piragai buvo kurių nebuvo ištrèmę gyveno baimėje ,alkani nes ateidavo kap sakydavo miškiniai viską išnešdavo.Pažystų kurie grįžo iš sibiro pabaigę aukstuosius mokslus ir su pinigeliais visai neblogai isikūrę gerus darbus gavo ir dar gauna papildomai tremtinių pencijas irlengvatas viešajame transporte ,tai visa tai iš dirbančiųjų mes jiems turime padengti ar tai teisinga mūsų atžvilgių .

Algirdas

Algirdas portretas
Aš gimiau tremtinių šeimoje 1958 metais Kazakstane, Džezkazgano srityje Timirtau mieste. Į Lietuvą grįžau tik1969 metais, nes tėvas bijojo ruskių. Neturėjome, kur gyventi, mane nepriėmė į jokią lietuvišką mokyklą, nes jau ėjau į 4 klasę. Mokiausi Kauno 16 rusų mokykloje. Visada jaučiau karininkų vaikų pašaipas, kad esu prastesnis. Tėvai gyveno bendrabučio 14 kvadr. metrų kambarėlyje. Kad priregistruotų reikėjo duoti kyšį, nes niekas tokių iš Rusijos grįžusių nekentė. Vadino ruskiais.Dabar man 62 metai. Ir aš jautęs šaltį, nepriteklius, atsiėmęs senelių sulūžusius 3 namus, žemes pilnas kolchoznikų su 3 hektarais( žemės mano senelio ,,primėtytos" buvusių kolhoznikų), turiu prašyti Lietuvos , kad man duotų 60 eurų . Gėda. Juk visi Lietuvėlės žmonės( kolūkiečiai ) naudojosi mano senelio 100 hektaru net 60 metų. KAS ATLYGINS IR SUMOKĖS NUOMOS MOKESTĮ. KAS ATIDUOS PINIGUS UŽ SUGRIUVUSIUS NAMUS. O JŪSŲ NEAPYKANTA MAN NEREIKALINGA, AŠ JOS JAU PILNAS.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių