Nuo COVID-19 jau paskiepyta 44 proc. pareigūnų

  • Teksto dydis:

Nuo koronaviruso bent viena doze jau paskiepyti 6 tūkst. 662 arba 44,4 proc. pareigūnų, pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

„Šią savaitę turime beveik 45 proc. pareigūnų, paskiepytų pirmąja skiepo doze, taigi artėjame prie pusės. Be to, pradėti skiepyti ne tik pareigūnai, bet ir civiliai asmenys, dirbantys tarnybose“, – pranešime cituojama vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„O pareigūnai, kurie gavo pirmąją skiepo dozę anksčiau, jau gauna ir antrąją skiepo dozę, tad turime ir visiškai paskiepytų pareigūnų“, – teigia ji.

Be to, pradėti skiepyti ne tik pareigūnai, bet ir civiliai asmenys, dirbantys tarnybose.

Policijos departamente pirmąja skiepo doze yra paskiepyti 3 605 pareigūnai ir 407 darbuotojai – 4 012 asmenų. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente paskiepyti 1 384 ugniagesiai, iš jų 40 – Ugniagesių gelbėjimo mokyklos kursantai. Viešojo saugumo tarnyboje paskiepyti 159 pareigūnai, o Valstybės sienos apsaugos tarnyboje – 1 733 asmenys, iš jų 1 423 pareigūnai. Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyboje paskiepytas 91 pareigūnas.

Pareigūnai skiepijami savivaldybėse, atsižvelgus į prioritetinių grupių sąrašą. Nuo balandžio 8 dienos įsigaliojo sveikatos apsaugos ministro patvirtinta tvarka, kai leidžiama skiepyti didelėmis organizuotomis grupėmis. Statutinių tarnybų vadovai regionuose gali kreiptis į savivaldybių vakcinavimo koordinatorius ir suderinti tolesnio vakcinavimo organizavimą sudarytoms grupėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių