Nuo pirmadienio nebelieka izoliacijos atvykstantiesiems į Lietuvą

  • Teksto dydis:

Nuo pirmadienio nebelieka izoliacijos reikalavimo atvykstantiems į Lietuvą keliautojams iš bet kurios valstybės – iki šiol izoliuotis dar buvo būtina nuo COVID-19 neskiepytiems ir nepersirgusiems asmenims iš trečiųjų šalių.

Kaip informavo Sveikatos apsaugos ministerija, nuo pirmadienio visoms pasaulio šalims atsidūrus geltonojoje zonoje, iš bet kur atvykstantys keliautojai turės užpildyti keleivio anketą ir pateikti dokumentą, patvirtinantį vieną iš trijų faktų: vakcinaciją nuo COVID-19 ligos, persirgimą šia liga arba prieš kelionę gautą neigiamą COVID-19 tyrimo rezultatą.

Vakcinaciją patvirtinantis dokumentas tinka tais atvejais, kai asmuo ne mažiau nei prieš 14 dienų, bet ne daugiau nei prieš 270 dienų (270 dienų terminas netaikomas nepilnamečiams) buvo pilnai paskiepytas Europos Sąjungoje (ES) registruota vakcina („Comirnaty“, „Spikevax“, „Vaxzevria“, „Janssen“ arba „Nuvaxovid“) arba „Covishield“ vakcina, taip pat jeigu asmuo buvo paskiepytas sustiprinančiąja bet kurios paminėtos vakcinos doze.

Persirgimą patvirtinantis dokumentas pripažįstamas, kai COVID-19 liga buvo patvirtinta teigiamu PGR tyrimo rezultatu ir nuo jo praėjo ne daugiau kaip 180 dienų.

Jei asmuo neatitinka minėtų kriterijų, jis turėtų ne anksčiau nei likus trims paroms iki atvykimo į Lietuvą atlikti PGR tyrimą arba likus dviem parom – antigeno testą ir pateikti neigiamą rezultatą vežėjui prieš lipant į lėktuvą, autobusą, keltą ar kitą transporto priemonę.

Keliaujantieji savo transportu gali atsivežti neigiamą tyrimo rezultatą arba tyrimą gali atlikti atvykę į Lietuvą – tokiu atveju jie tyrimui per parą turi registruotis savo lėšomis.

Daugiau informacijos – čia



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nelegalai

Nelegalai portretas
deportuojami nebus. Jiems petį savo siūlo tėviškėlė mūs.

Štai

Štai portretas
normaliai...

Neber kantrybes

Neber kantrybes portretas
Kada bus deportuoti nelegaliai i Lietuva isiverze teroristai? Kiek galima su jais "tampytis" ir jiems kisti musu zmoniu pinigus???!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių