Pereiti į pagrindinį turinį

Nusprendė, kas vadovaus Panevėžio apygardos prokuratūros skyriui

2017-05-04 13:27

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis priėmė sprendimą į Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo (ONKT) skyriaus vyriausiojo prokuroro pareigas nuo ketvirtadienio skirti Ramūną Pačebutą.

Evaldas Pašilis
Evaldas Pašilis / V. Skaraičio / Fotobanko nuotr.

44 metų R.Pačebutas iki tol 15 metų dirbo ONKT skyriuje eiliniu prokuroru. Jis vienintelis pareiškė norą dalyvauti atrankoje šioms pareigoms užimti.

„Taip, vienas buvau. Į kitus skyrius ir į pavaduotojo pareigybes ne vienas kandidatas buvo, keletas, o šį skyrių vienas. Atsakomybė yra didžiulė, bylos, akivaizdu, yra sudėtingos“, – BNS ketvirtadienį sakė R.Pačebutas.

M.Romerio universitetą baigęs R.Počebutas anksčiau yra dirbęs Rokiškio policijoje, taip pat Klaipėdos apylinkės prokuratūroje prokuroru.

Beveik prieš kelis dešimtmečius Panevėžys garsėjo organizuotomis nusikalstamomis grupuotėmis ir jų vykdomais itin sunkiais nusikaltimais. Miestas buvo gavęs lietuviškos Čikagos vardą.

„Organizuotas nusikalstamumas nenumaldomai globalėja. Panevėžys kartais tampa tik tranzito miestu. Nusikaltėliams sienų nėra. Dominuoja nusikaltimai, susiję su prekyba žmonėmis ir narkotikų gabenimu. Anksčiau nusikaltimai buvo brutualesni, formos keičiasi“, – BNS sakė ilgą laiką organizuotus nusikaltimus tyręs E.Pačebutas.

R.Počebutas kontroliavo tyrimą dėl piktnaudžiavimu ir prekyba poveikiu kaltinamo Utenos mero Alvydo Katino. Jis dabar palaiko ir toliau žada palaikyti kaltinimą šią bylą nagrinėjant teisme.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų