Pereiti į pagrindinį turinį

N.Venckienė nerimauja dėl L.Stankūnaitės

2013-03-20 23:59
N.Venckienė nerimauja dėl L.Stankūnaitės
N.Venckienė nerimauja dėl L.Stankūnaitės / Margaritos Vorobjovaitės nuotr.

Naujos intrigos ar dar vienas viešųjų ryšių šou? "Drąsos kelio" vedlė Neringa Venckienė pareiškė, kad buvusią jos brolio sugyventinę Laimutę Stankūnaitę atsisakyti apsaugos įkalbinėjantys asmenys iš tiesų neva nori ją nužudyti.

Pradėjo nuo saviguodos

Vakar Seime surengtoje spaudos konferencijoje N.Venckienė pradėjo nuo saviguodos, kad su dukterėčia, L.Stankūnaitės dukra, negali nei susitikti, nei bendrauti internetu.

"Mergaitės globėja buvau trejus metus, tačiau jau dešimt mėnesių negaliu su ja nei susitikti, nei bendrauti per "Skype", – aiškino Seimo narė.

Praėjusį penktadienį Policijos departamente Vilniaus vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Lina Juškevičienė pareiškė, kad mergaitė žvali ir guvi.

Tačiau N.Venckienė tikino, kad žino tikrą teisybę. Esą vaikas liūdnas ir prislėgtas dėl tokių gyvenimo sąlygų ir buvimo su motina.

Įžvelgia sąmokslą

Komentuodama praėjusią savaitę paviešintą vaizdo įrašą, kuriame L.Stankūnaitė kalba apie norą atsisakyti apsaugos, N.Venckienė teigė, kad prašymas nebesaugoti pavojingas.

"Prisiminkime, kas atsitiko su Ūsu (buvęs kaltinamasis pedofilija Andrius Ūsas – red. past.), kai jis atsisakė apsaugos", – savo įžvalgomis dalijosi Seimo narė.

N.Venckienė teigė, kad tie, kas įkalbinėja L.Stankūnaitę atsisakyti apsaugos, iš tiesų, neva nori jos mirties ir taip kelia pavojų L.Stankūnaitės dukrai.

Kiti, be N.Venckienės, spaudos konferencijoje dalyvavę "Drąsos kelio" frakcijos nariai taip pat suabejojo lėšų, kurios pasiekia L.Stankūnaitę, kilme. Anksčiau ši yra teigusi, kad nori samdyti individualią apsaugą iš jai suaukotų pinigų.

Kalta žiniasklaida?

Be to, "Drąsos kelio" frakcijos nariai piktinosi publikacijomis žiniasklaidoje, esą keletas žurnalistų suinteresuoti skleisti dezinformaciją.

"Gyvename melo industrijoje – tarp melo ir tiesos. Tiesa pralaimi, o melas triumfuoja", – aiškino vienas jų Valdas Vasiliauskas.

Neliko nepaminėta ir N.Venckienės neliečiamybės klausimą sprendžiančios laikinosios Seimo komisijos veikla. Dar kartą pasipiktinta, kad ši nesulaukia vaizdo įrašo iš Garliavos šturmo.

"Tai kelia didelę baimę – įrašo slėpimas tik įrodo, kad piliečiai ir Seimas ignoruojami", – teigė "Drąsos kelio" frakcijos narys Jonas Varkala.

"Generalinio prokuroro Dariaus Valio svaičiojimai, esą per šturmą aš ką nors spardžiau ir kandžiojau, yra nepagrįsti kaltinimai ir šmeižtas", – tvirtino N.Venckienė. Ji viešai pažadėjo, kad dėl melo ir šmeižto kreipsis į teismą privataus kaltinimo tvarka.

Žurnalistų paklausta, kodėl nesiekia savo brolio Drąsiaus Kedžio reabilitacijos, N.Venckienė teigė, kad visos teisinės galimybės jau išnaudotos ir nebėra į ką daugiau kreiptis.

"Ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas konstatavus jo kaltę, tačiau apskundę tokį sprendimą gavome paaiškinimą, kad kaltinamojo kaltę įrodo tik teismas", – aiškino buvusi teisėja.

Anot N.Venckienės, net ir per ikiteisminį tyrimą nebuvo surinkta jokių jos brolio kaltę pagrindžiančių įrodymų, o prokuratūra negali nei nuteisti, nei reabilituoti žmogaus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų