Orai: gaivesnės permainos – jau ne už kalnų

  • Teksto dydis:

Antroje savaitės pusėje didesnių permainų nenumatoma, karščio gniaužtai bus stiprūs. Visgi, savaitgalį palaipsniui vyks pokyčiai – vis dažniau lankysis lietūs, o temperatūros jau taip aukštai nekils.

Šiandien intensyvus karštis tęsis toliau, temperatūra dieną svyruos tarp 30–34 laipsnių. Po pietų, vakarėjant, vietomis gali formuotis trumpalaikio lietaus ir perkūnijų debesys. Vilniuje oras šils iki 31, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 32–33 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 30 laipsnių karščio.

Penktadienio naktį lietaus ir perkūnijų tikimybė numatoma vakariniuose, pietvakariniuose šalies rajonuose. Temperatūra šalyje svyruos tarp 18–22 laipsnių šilumos. Dienos metu po šalį išsibarstys lokalūs lietaus ir perkūnijų židiniai. Karštis neatslūgs. Vilniuje ir Šiauliuose oras įkais iki 31–32 laipsnių. Kaune ir Panevėžyje bus apie 33, Klaipėdoje apie 28 laipsnius karščio.

Šeštadienio naktį kai kur, dieną daugelyje šalies vietovių numatomi krituliai ir perkūnija. Vakariniai šalies rajonai jau sulauks šiek tiek gaivesnių orų. Naktį temperatūra svyruos tarp 18–22 laipsnių šilumos. Dienos metu Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje oras įkais iki 31, Šiauliuose iki 30 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 25 laipsnius šilumos.

Sekmadienį krituliai toliau slopins karštį, tad temperatūra jau taip aukštai kilti neturėtų. Grūmos perkūnija. Naktį vyraus 17–22 laipsnių šiluma. Dieną Vilniuje oras šils iki 27, Šiauliuose iki 26 laipsnių. Kaune, Panevėžyje ir Klaipėdoje bus apie 25 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, kitos savaitės pradžioje jau bus galima lengviau atsikvėpti – dideli karščiai pasitrauks, įsivyraus lietuviškai vasarai būdingesnės temperatūros.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Nemoka oro temperatūrų lentelės suformuoti,nereikia teksto.Gaila, kad kuo toliau tuo nemokšom tampa didesniais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių