Orai: įspūdinga šiluma lepins visą savaitę

  • Teksto dydis:

Nauja spalio savaitė prasidės itin maloniais orų pokyčiais – į šalį plūstels šilumos banga.

Temperatūra kasdien svyruos, tačiau maloni šiluma neturėtų trauktis iki pat savaitės pabaigos. Šilčiausios dienos bus pirmadienis ir trečiadienis, kuomet vietomis termometrų stulpeliai pasieks 20 laipsnių. Visgi, protarpiais sulauksime ir ne tokių malonių reiškinių: vėjo ir lietaus.

Po niūraus sekmadienio pirmadienio dieną šalyje dangus bus gerokai šviesesnis, o temperatūra vietomis stiebsis net iki 21 laipsnio šilumos. Visgi, vienas reiškinys šiek tiek trukdys mėgautis nuostabiu oru ir tai bus bus smarkokas vėjas. Gūsiai sieks 12–17 metrų per sekundę, stipresni gūsiai numatomi vakarinėje šalies dalyje. Vilniuje ir Panevėžyje dieną oras šils iki 19, Kaune iki 20 laipsnių. Šiauliuose bus apie 18, Klaipėdoje apie 17 laipsnių šilumos.

Antradienį taip pat vyraus malonūs, be žymesnių kritulių orai, nors temperatūra jau taip aukštai nekils. Geroji žinia ta, kad vėjas susilpnės. Nakties valandomis kai kur susiformuos rūkas, temperatūra svyruos tarp 6–11 laipsnių šilumos. Dieną šiaurinėje šalies dalyje debesų gretos gali būti didesnės, vietomis galimas šlakelis lietaus. Vilniuje ir Kaune bus apie 16 laipsnių šilumos. Šiauliuose oras šils iki 14, Panevėžyje ir Klaipėdoje iki 15 laipsnių.

Trečiadienį termometrų stulpeliai vėl šoktels į viršų ir vietomis fiksuos 20 laipsnių, tačiau pūs stipresnis pietinių krypčių vėjas. Gūsiai sieks 12–15 metrų per sekundę. Nakties valandomis temperatūra svyruos tarp 9–13 laipsnių šilumos, kritulių nenumatoma. Dienos metu maloniai šildys saulė, tačiau po pietų didės debesuotumas ir iš pietvakarių į šalį atkeliaus krituliai. Vilniuje ir Panevėžyje oras šils iki 19, Kaune iki 20 laipsnių. Šiauliuose bus apie 18, Klaipėdoje apie 17 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį šiluma vėl šiek tiek sumažės, įsismarkaus vakarų, pietvakarių krypties vėjas, prie jūros gūsiai gali pasiekti ir 23 metrus per sekundę. Nakties valandomis daug kur nuvilnis lietus, temperatūra svyruos tarp 8–13 laipsnių šilumos. Dieną vyraus nepastovus debesuotumas, dažniau palis šiaurės vakarinėje ir vietomis šiaurinėje šalies dalyje. Vilniuje ir Kaune oras šils iki 16 laipsnių. Panevėžyje ir Klaipėdoje bus apie 15, Šiauliuose apie 14 laipsnių šilumos.

Penktadienį šalyje išsilaikys panaši temperatūra. Nakties ir ryto metu vietomis dar prapliups lietus. Vyraus 8–12 laipsnių šiluma. Dieną pro debesis žvilgčios saulė, trumpai lynos vos kai kur, pūs nesmarkus pietų krypties vėjas. Vilniuje ir Kaune termometrai fiksuos 17 laipsnių. Šiauliuose ir Klaipėdoje oras šils iki 15, Panevėžyje iki 16 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį atšalti dar neskubės, šalyje ir toliau vyraus maloniai šilti orai.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...,megstu ir SUGEBU SAVE!!! pateikti per SPAUDA...,

...,megstu ir SUGEBU SAVE!!! pateikti per SPAUDA..., portretas
paskutiniu METU renkuosi Kauno diena...,esu SENAS SPAUDOS VILKAS perejes VISUS SPAUDOS portalus,kaip GERIAUSIAS tarp PACIU GERIAUSIU TEKSTU AKCENTUOTOJAS...,KONKURENTU sitoje SFEROJE kol kas neTURIU...,tai TIEK apie SAVE!!! kaip TEKSTU AKCENTUOTOJA ir ASMENYBE nesiGYRDAMAS ir labai nesiKUKLINDAMAS...,megstu DEMESI ir GRAZIUS ORUS,tai TIEK TRUMPAI ir KONKRECIAI i TEMA...,MALONIOS GRAZIOS RUDENS DIENELES VISIEMS...,su PAGARBA ir MEILE NUOSIRDZIAI JUSU... TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių