Orai labiau primins rudenį, o ne žiemą

  • Teksto dydis:

Dar savaitės pradžioje peizažas priminė žiemą – daug kur baltavo sniegas. Artimiausiomis dienomis orai žiemos neprimins – vyraus rudeniškai šilti, drėgni ir gan vėjuoti orai.

Šiandien šalyje daug kur dangų gaubs pilki debesys, tačiau palynos vos kai kur. Antroje dienos pusėje vietomis numatomi pragiedrėjimai. Pūs apysmarkis pietvakarių krypties vėjas, gūsiai sustiprės iki 10–15 metrų per sekundę, o prie jūros gali būti ir dar stipresni. Vilniuje ir Panevėžyje oras šils iki 3, Kaune ir Šiauliuose iki 4 laipsnių. Klaipėdoje vyraus 7 laipsnių šiluma.

Penktadienį pietvakarių krypties vėjas įsisiautės dar labiau, gūsiai sieks 14–16, pajūryje 17–20 metrų per sekundę. Naktį be žymesnių kritulių, vietomis numatomi pragiedruliai. Temperatūra svyruos nuo –2 laipsnių šalčio iki 6 laipsnių šilumos pajūryje. Didesnėje šalies dalyje nakties ir ryto valandomis formuosis plikledis. Dienos metu debesuotumas sparčiai augs, daug kur numatomas lietus, vietomis šlapdriba. Vilniuje bus apie 2, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 3 laipsnius šilumos. Klaipėdoje oras šils iki 7 laipsnių.

Šeštadienį išsilaikys vėjuoti ir apniukę orai, daug kur numatomi krituliai. Nakties metu vietomis suboluos rūkas, daugelyje vietovių palis. Temperatūra svyruos tarp 1–6 laipsnių šilumos. Dieną temperatūra kils aukščiau nei penktadienį, tačiau lietus šalį laistys ir toliau, kai kur įsiterps ir šlapios snaigės, talžys nemalonus vėjas. Vilniuje bus apie 3–4, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 5 laipsnius šilumos. Klaipėdoje termometrai fiksuos 8 laipsnius šilumos.

Sekmadienio naktį vietomis dar palynos, temperatūra sieks 1–5 laipsnius šilumos. Pirmoje dienos pusėje galimi ir trumpi pragiedrėjimai, tačiau po pietų iš vakarų į šalį atkeliaus nauja kritulių banga. Pūs gūsingas, besikeičiančios krypties vėjas. Vilniuje ir Šiauliuose oras šils iki 3, Kaune ir Panevėžyje iki 4 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 6 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, pirmadienį tęsis šiltesni ir drėgnesni orai, o nuo antradienio jau atšals stipriau.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių