Orai: protarpiais lis, kai kur smarkiai ir su perkūnija

  • Teksto dydis:

Antroji liepos savaitė didesnių permainų neatneš – šalyje ir toliau išsilaikys ganėtinai vėsūs, vėjuoti ir lietingi orai.

Šiandien šalyje daug kur nuvilnis lietus, vietomis, daugiausiai vakarinėje šalies dalyje, jis bus gausesnis. Protarpiais gali ir perkūnija sugriaudėti, pasipilti kruša. Išsilaikys smarkokas vakarų krypties vėjas. Gūsiai sustiprės iki 14–17 metrų per sekundę. Vilniuje ir Kaune dieną oras šils iki 17 laipsnių. Panevėžyje vyraus 16, Šiauliuose ir Klaipėdoje 15 laipsnių šiluma.

Antradienio naktį daug kur tęsis lietus, ypač vakariniuose, pietvakariniuose ir vietomis pietiniuose šalies rajonuose. Temperatūra šalyje svyruos tarp 10–14 laipsnių šilumos. Dienos metu vyraus permainingas debesuotumas, numatomas trumpalaikis lietus. Pūs vidutinio stiprumo vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas. Dieną temperatūra kils truputį aukščiau nei pirmadienį. Vilniuje ir Panevėžyje oras šils iki 19, Kaune iki 20 laipsnių. Šiauliuose bus apie 18, Klaipėdoje apie 17 laipsnių šilumos.

Trečiadienį taip pat neišvengsime lietaus. Nakties valandomis vietomis lynos, o dieną atkeliaus nauja gausesnio lietaus banga. Tuo metu galima ir perkūnija, kruša. Naktį vyraus 10–14 laipsnių šiluma. Dieną Vilniuje ir Panevėžyje bus apie 18, Kaune apie 19 laipsnių šilumos. Šiauliuose oras šils iki 17, Klaipėdoje iki 16 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienį pūs žvarbokas šiaurės vakarų krypties vėjas, vėl prireiks skėčio. Naktį vietomis, o dieną daug kur nuvilnis lietus. Naktį vyraus 9–13 laipsnių šiluma. Dienos metu Vilniuje ir Šiauliuose bus apie 18, Kaune ir Panevėžyje apie 19 laipsnių šilumos. Klaipėdoje oras šils iki 17 laipsnių.

Penktadienį šilumos laipsniu kitu bus mažiau, dangumi toliau keliaus lietaus debesys. Pūs vėsus šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas. Nakties valandomis truputį palis, numatoma 10–14 laipsnių šiluma. Dieną taip pat sulauksime trumpalaikio lietaus, pro debesis žvilgčios saulė. Vilniuje, Panevėžyje ir Šiauliuose vyraus 17, Kaune ir Klaipėdoje 18 laipsnių šiluma.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį vyraus nepastovus debesuotumas, kritulių bus mažiau, tačiau orai atvės. Naktimis temperatūra svyruos apie 7–12 laipsnių šilumos. Dienomis bus apie 14–17 laipsnių šilumos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių