Orai: savaitei baigiantis – menka užuomina apie žiemą

  • Teksto dydis:

Antroje savaitės pusėje, po itin šilto ketvirtadienio, šalį pasieks nedidelės permainos. Nuo penktadienio orai šiek tiek atvės, naktimis temperatūra kris žemiau nulio, tad keliuose bus slidesnių ruožų. Dienomis ir toliau vyraus teigiama temperatūra, nors ir mažesnė nei šiomis dienomis.

Šiandien dieną šalyje numatomi pragiedruliai, vietomis, daugiausiai šiauriniuose šalies rajonuose, kai kur trumpai lynos. Vyraus apysmarkis vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Pajūryje ir šiaurės vakariniuose šalies rajonuose gūsiai sustiprės iki 16 metrų per sekundę. Vilniuje ir Šiauliuose bus apie 5–6, Kaune, Panevėžyje ir Klaipėdoje oras šils iki 6–7 laipsnių.

Penktadienį numatomos nedidelės permainos. Nakties valandomis pietiniuose, pietvakariniuose šalies rajonuose spustels šaltukas, čia galimas plikledis. Vietomis formuosis rūkas. Temperatūra svyruos nuo –3 laipsnių šalčio iki 4 laipsnių šilumos prie jūros. Dienos metu vyraus pragiedruliai, pūs vidutinio stiprumo pietų, pietvakarių krypties vėjas. Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Klaipėdoje bus apie 4, Panevėžyje apie 5 laipsnius šilumos. Vakarėjant oras sparčiai atvės.

Šeštadienio naktį temperatūra svyruos nuo –2 laipsnių šalčio iki 3 laipsnių šilumos. Kai kur galimas rūkas. Dieną be kritulių, numatomi pragiedruliai. Tik popietinėmis valandomis šalies vakaruose gali truputį palyti. Pūs apysmarkis pietų krypties vėjas. Vilniuje oras šils iki 2, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 3 laipsnių. Kaune ir Klaipėdoje bus apie 4 laipsnius šilumos.

Sekmadienį virš Lietuvos pakibs tankesni debesys, daug kur protarpiais palis. Pūs silpnas vakarų, pietvakarių krypties vėjas. Nakties valandomis vyraus 0–4 laipsnių šiluma. Dieną Vilniuje ir Šiauliuose bus apie 4, Kaune, Panevėžyje ir Klaipėdoje apie 5 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje naktimis galimas silpnas šaltukas, o dienomis nedidelė teigiama temperatūra. Išskyrus pajūrį, čia ir dieną, ir naktį temperatūra laikysis aukščiau nulio. Pirmadienį gausesnių kritulių nenumatoma, debesuotumas bus mažas. Antradienį daug kur palis, vietomis kris šlapdriba, įsismarkaus vakarų krypties vėjas, gūsiai sieks 15–20 metrų per sekundę.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...,manau...,tik MANAU,kad...,

...,manau...,tik MANAU,kad..., portretas
uzuomina apie ZIEMA tik ir liks UZUOMINA???...,artejame i PUSIAUZIEMI,o JOS vis dar NERA...,ORAI kvepia ZIEMOS PAVASARIU ir MALONIAI DZIUGINA SIELA ir KUNA...,mielieji pasiDZIAUKIME TUOM... TASKAS
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių