Orai: savaitės pradžia alsuos karščiu

Savaitės pradžioje orai kais iki 30 ir daugiau laipsnių. Pasak sinoptikų, numatomos trumpalaikės liūtys su perkūnija, tikėtinas ir škvalas bei kruša.

Pirmadienis didesnėje šalies dalyje bus neblogas, LRT radijui sakė sinoptikas Tadas Kantautas. Debesuotumas, pasak jo, bus nepastovus, daugelyje šalies rajonų bus sausa, tik vietomis numatomos trumpalaikės liūtys, daugiausia antroje dienos pusėje. Griaudės perkūnija, taip pat kai kur tikėtinas škvalas ir kruša. Per škvalą vėjo gūsiai sieks 15-20 m/s. Diena bus karšta, temperatūra kils iki 26-31 laipsnio karščio.

Antradienis bus panašus. Tiek naktį, tiek dieną vėl debesuotumas bus nepastovus, vietomis numatomos trumpalaikės liūtys su perkūnija. Dieną kai kur taip pat tikėtinas škvalas ir kruša. Per škvalą vėjo gūsiai gali sustiprėti iki 15-20 m/s. Temperatūra išliks panaši – naktį pažemės iki 16-21 laipsnio, dieną kils iki 27-32 laipsnių karščio.

Trečiadienį ir ketvirtadienį lietaus tikimybė bus mažesnė, tik kai kuriose vietovėse trumpai su perkūnija palis. Temperatūra išliks labai panaši – naktimis bus tarp 15-21 laipsnio šilumos, o dienomis kais iki 27-32 laipsnių karščio.


Šiame straipsnyje: karštisorai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių