Orai: žiema šieps dantis – savaitės gale stiprės šaltis

  • Teksto dydis:

Antroje savaitės pusėje dienos bus vis šaltesnės. Protarpiais sulauksime pragiedrulių, menkai pasnigs tik kai kur. Šalčiausios bus savaitgalio naktys ir dienos.

Naktimis kai kur temperatūra sieks 20, vietomis ir daugiau laipsnių šalčio. Laukiantys bent kiek šiltesnių orų turės apsiginkluoti kantrybe, mat didesnių permainų nematyti net ir kitą savaitę.

Šiandien dieną vietomis galimi nedideli pragiedrėjimai, vietomis negausiai snyguriuos. Pūs apysmarkis šiaurės, šiaurės rytų krypties vėjas, kai kur pustys. Vilniuje ir Kaune šals iki 5, Šiauliuose ir Panevėžyje iki 6–7 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 4 laipsnius šalčio. Vakare temperatūra sparčiai kris.

Penktadienį vyraus nepastovus debesuotumas, vietomis trumpai ir negausiai pasnigs. Pūs vidutinio stiprumo vakarinių krypčių vėjas. Naktį šaltis pasikandžios dar stipriau, temperatūra svyruos tarp 9–15 laipsnių šalčio, prie jūros šals kiek kukliau. Dienos metu Vilniuje bus apie 6, Kaune apie 5 laipsnius šalčio. Šiauliuose ir Panevėžyje šals iki 4, Klaipėdoje iki 2 laipsnių.

Šeštadienio naktį numatomi pragiedruliai, vos kai kur debesys dar gali paberti negausaus sniego. Atšals iki 13–19, vietomis iki 20 laipsnių. Prie jūros temperatūra svyruos apie 10 laipsnių šalčio. Dieną pro debesis žvilgčios saulė, vietomis pasirodys būrelis snaigių. Pūs nesmarkus šiaurinių krypčių vėjas. Vilniuje šals iki 11, Kaune ir Panevėžyje iki 10 laipsnių. Šiauliuose bus apie 9, Klaipėdoje apie 6 laipsnius šalčio.

Sekmadienį išsilaikys ramūs, be gausių kritulių, tačiau šalti orai. Nakties valandomis temperatūra svyruos tarp 14–20 laipsnių šalčio, vietomis gali atšalti ir stipriau. Dienos metu Vilniuje šaltis atlėgs iki 10, Kaune iki 9 laipsnių. Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 8, Klaipėdoje apie 5 laipsnius šalčio.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, pirmadienį ir antradienį Lietuvoje ir toliau laikysis šalti orai. Pagal dabartinius prognozių modelius, pirmadienio vakarą pietines šalies vietoves gali pasiekti sniegas. Iš pirmadienio į antradienį daug kur snigs, stiprės vėjas. Tikėtina, kad vietomis snygis tęsis ir antradienio dieną. Kitomis dienomis, panašu, kad šaltis neskubės trauktis ir gali vėl sustiprėti.


Šiame straipsnyje: oraiorų prognozėsinoptikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių