Paaiškėjo, ką siūloma skirti pasieniečių vadu vietoj R. Požėlos

Vidaus reikalų ministerija (VRM) siūlo pasieniečių vadu skirti VRM Viešojo saugumo politikos grupės vadovą Rustamą Liubajevą.

Dėl skyrimo Vyriausybė turėtų apsispręsti posėdyje kitos savaitės trečiadienį.

„Jeigu Vyriausybė pritars R. Liubajevo kandidatūrai ir jis taps pasieniečių vadu, be abejo, viena pagrindinių užduočių bus tinkamas valstybės sienos apsaugos užtikrinimas. Tai ir Lietuvai, ir visai Europos Sąjungai svarbus klausimas. Manau, kad R. Liubajevas turės galimybę panaudoti turimą ilgametę patirtį“, – BNS penktadienį perduotame komentare sakė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vado pareigos atsilaisvino Renatui Požėlai lapkritį tapus policijos generaliniu komisaru.

R. Liubajevas tarnybą sienos apsaugos sistemoje pradėjo 1992 metais. Js yra dirbęs VSAT vado pavaduotoju, vado pavaduotojo patarėju. Pareigūnas turi vidaus tarnybos pulkininko laipsnį.

R. Liubajevas dešimt metų yra dirbęs Europos Sąjungos (ES) sienų ir pakrančių apsaugos agentūroje „Frontex“ Varšuvoje.

„Būtinai išnaudosiu tiek VSAT, tiek agentūroje „Frontex“ įgytą patirtį ir žinias, kad Lietuvai kontroliuoti patikėta Europos Sąjungos išorės siena būtų kuo saugesnė. Be abejo, labai svarbu būtų kelti ir pasieniečių motyvaciją, ir aprūpinti juos naujausiomis techninėmis sienos apsaugos priemonėmis, ir vystyti VSAT kaip šiuolaikinę modernią organizaciją“, – sakė R. Liubajevas.

VSAT vadas skiriamas penkerių metų kadencijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne 39m

Ne 39m portretas
Jeigu ką ne toks ir senas?!.

tėvas

tėvas portretas
Ar mes Lietuvėlėje dar tebegyvename ar Lenkijoje - juk nėra jau vyriausybės nario puikiai įvaldžiusio valstybinę kalbą! Šis kalba taip pat kaip tamašiunienė ir jos viceministrė! Kur dingo kalbininkas Smetona? Kur lietuvių kalbos kultūros egzaminas? Kokioje podukros vietoje atsidūrė mūsų valstybinė kalba? Ar čia dėl to, kaf visi beraščiai valdžioje kaip skvernelis, bernatonis ir visi kiti seimo socdarbiečiai, valstiečiai, puteikiai ir t.t. Absurdų valstybe tapome! Dar tokio košmaro neturėjome! Čia prasčiau kaip su P. Cvirka (a.a.).

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
Akopanto atžala
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių