Pereiti į pagrindinį turinį

Pacų palikuonys kavos verslą susiejo su Lietuva

Praeitą savaitę į Lietuvą atvyko vienos garsiausių Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės giminių – didikų Pacų – palikuoniai iš Salvadoro.

Reuters nuotr.

XVIII amžiuje griūvant Abiejų Tautų Respublikai, Pacai paliko LDK ir pasitraukė į Salvadorą. Dabar ši šeima yra viena stambiausių kavos augintojų Salvadore, valdančių 19 ūkių.

Garsiosios giminės palikuonis Alfredas Pacas pasakoja, jog jų kavos istorija prasidėjo dar 1870-aisiais, o kavamedis „Pacas“ buvo išvestas po šešiasdešimties metų.

„Kavamedis „Pacas“ mutavo ir buvo pastebėta, kad per mutaciją atsiranda labai naudingų kavai savybių“, – pasakoja Pacų giminės palikuonis A. Pacas.

19-oje ūkių dirba 800 žmonių, kurie rūpinasi penkių skirtingų kavos rūšių gamyba. Per metus Pacai eksportuoja 500 tūkstančių kilogramų žalios kavos, kuria nuo 2012-ųjų metų mėgaujasi ir lietuviai.

A. Pacas kartu su žmona Chulita ir 5 vaikais Lietuvoje lankėsi trečią kartą. Jų manymu, Lietuvoje gyvena ekspresyvūs ir laimingi žmonės, galintys savo veikla prisidėti prie šalies pažangos.

Plačiau apie LDK palikuonių aistrą kavai ir ryšius su Lietuva – LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ reportaže.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų