Padaugėjo Rusijos piliečių užklausimų, kaip jie galėtų gauti Lietuvos pilietybę

Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė teigia, kad pastaruoju metu padaugėjo Rusijos pilietybę turinčių asmenų užklausimų, kaip jie galėtų įgyti Lietuvos pilietybę.

Visgi departamento vadovė teigia, kad kol kas dėl savo valdžios veiksmų į Lietuvą iš Rusijos atvykstančių asmenų srautas reikšmingai neišaugo.

„Kol kas šiuo metu mes stebime labai išaugusį paklausimų skaičių, labai teiraujasi tiek Lietuvoje, tiek Rusijoje gyvenantys Rusijos piliečiai, kaip jie galėtų įgyti Lietuvos pilietybę, nes jiems tiesiog gėda būti tokios valstybės piliečiais ir jie jau norėtų sudeginti savo tą rusišką pasą“, – LRT radijui sakė E. Gudzinskaitė.

Jiems tiesiog gėda būti tokios valstybės piliečiais ir jie jau norėtų sudeginti savo tą rusišką pasą.

Visgi reikšmingo į Lietuvą bandančių atvykti Rusijos piliečių didėjimo kol kas, pasak Migracijos departamento atstovės, nefiksuojama.

„Šioks toks sujudimas galbūt yra, bet žiūrint plačiau, kol kas dar  negalėčiau sakyti, kad atvykstančių Rusijos piliečių srautas labai išaugo. Padaugėjo vizų keliomis dešimtimis ir keliais vienetais Rusijos piliečių prašymų suteikti prieglobstį. Taigi negaliu teigti, kad labai išaugo tas srautas“, – sakė E. Gudzinskaitė.

„Bet tai yra natūralu, nes šiaip Lietuva nėra dabar labai patraukli pagal savo užimamą poziciją dėl Rusijos agresijos, bet ir fiziškai atvykti į Lietuvą ne taip paprasta“, – taip pat pažymėjo ji.

ELTA primena, kad vasario 24-osios rytą Rusija pradėjo agresyvų ir tarptautinės bendruomenės pasmerktą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Vakarų bendruomenė, į tai reaguodama, Rusijai paskelbė labai griežtas sankcijas ir ekonominę bei karinę paramą Ukrainai. Vakarų bendruomenė kaltina Kremlių Ukrainoje tikslingai griaunant miestus ir žudant nekaltus civilius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>NErusams

>NErusams portretas
O kodel leidziate tam fasizma palaikanciam vazineti su kolorado juosta, gal patys tokie ar bijot pranesti apie kolorada?

Budelis

Budelis portretas
Nei vienam razzistui net nesvajoti gauti Lietuvos pilietybe!

NeRusams

NeRusams portretas
Pas mus į įmonę atvažiuoja Lietuvos rusas, kuris gyvena čia nuo pat gimimo. Jis čia mokėsi, čia dirba ir nuo pat krymo okupacijos laikų šlovina putiną, važinėja su kolorado juostelėmis mašinoje. Pasakoja kožną kart kaip ten Rusijoje gerai ir kaip čia kvailiai mes po Amerikos padu. Kas kart mes jam sakom, piz dink tu ten, ko tu čia vargti toj blogybėj, bet vat ne, įsisiurbęs. Tai kiek tu vilko nemaitinsi, vistiek į mišką (Maskvą) žiūri. Aš apskritai, rusų tautybės žmonėms NIEKADA nesutikčiau Lietuvos pilietybės. Tai Trojos arkliai, tebūnie ne visi, bet būtinai jų tarpe atsiras tokie, o tai mūsų tautai pražūtinga :(
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių