Pereiti į pagrindinį turinį

„Padovanok vaikui vasarą“ atsigręžia į vaikus iš socialinės rizikos šeimų

Moksleiviams prasidėjo vasaros atostogos. Kyla klausimas – ar visi jie turės galimybę vasarą praleisti turiningai? Kampanijos „Už saugią Lietuvą“ atstovai pažymi, kad apie 19 tūkst. vaikų šalyje auga socialinės rizikos šeimose, kurios vasarą negali jais tinkamai pasirūpinti.

T. Lukšio / BFL nuotr.

Prezidentės patarėja Marija Dautartaitė teigia, kad akcija „Padovanok vaikui vasarą“ būtent ir kviečia žmones atsigręžti šiuos vaikus. Ji, kaip ir organizacijos „Gelbėkit vaikus“ vadovė Rasa Dičpetrienė, pabrėžia, kad vaikams socialinis kontaktas vasarą – ne mažiau svarbus, tad su jais susitikti, pabendrauti ar padovanoti išvyką būtų didelė dovana.

„Labai kviestume atvykti iki vaikų dienos centrų ir tiesiog praleisti popietę ar gal net visą dieną su vaikais, nes jiems tai yra didžiulis įvykis, kai atvažiuoja žmonės iš kitų vietovių, miestų ir tiesiog pabūna su jais, pabendrauja, parodo kitą pavyzdį, kitą gyvenimą“, – sako R. Dičpetrienė.

Anot jos, taip pat vaikui iš socialinės rizikos šeimos labai svarbu patirti, kas yra kelionės džiaugsmas.

„Kelionė yra vienas geriausių būdų vaikui parodyti, kad yra tas kitas pasaulis. <...> Vaikas sustiprėja, jis pamato, kad tas pasaulis nėra toks ir baisus, žmonės yra draugiškai nusiteikę“, – teigia „Gelbėkit vaikus“ vadovė.

„Labiausiai skauda širdį, kad Lietuvoje dar yra vaikų, kurie nematė jūros. <...> Mes kiekvieną vasarą stengiamės padėti tokiems vaikams pamatyti jūrą. Dėl šios akcijos mums dabar pavyko – vienišas tėvelis augina septynis vaikus ir jie visi keliaus prie jūros“, – džiaugiasi R. Dičpetrienė.

Plačiau apie tai – įraše.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų