Pagal vaikų gerovės rodiklius Lietuva užima 33-ą vietą iš 38-ų šalių

  • Teksto dydis:

Pagal vaikų gerovės rodiklius Lietuva užima 33-ą vietą tarp 38-ių tirtų išsivysčiusių šalių, rodo UNICEF paskelbta ataskaita.

Tyrimo autoriai vertino vaikų psichinę būklę, fizinę sveikatą ir naudingus įgūdžius Europos Sąjungos bei Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos šalyse. Pagal šiuos rodiklius Lietuva užėmė atitinkamai 36-ą, 20-ą ir 33-ą vietas.

Atsižvelgiant į šiuos rodiklius, Nyderlandai, Danija ir Norvegija vertinamos kaip geriausios šalys vaikui. Blogiausiai įvertintos Čilė, Bulgarija ir Jungtinės Valstijos.

Ataskaita vertino iki COVID-19 pandemijos surinktus duomenis.

Tyrimo autoriai sako, kad savižudybės, liūdesys, nutukimas ir prasti bendravimo bei mokymosi įgūdžiai pernelyg dažnai tampa būdingi pasiturinčiose šalyse augantiems vaikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietei

Kaunietei portretas
Įdomu kurioj vietoj tą gerovę pakėlė vaikams valstiečiai?Straipsnyje paminėtos 38 šalys,o iš jų Lietuva ,kaip bebūtų gaila,gale

Kęstas

Kęstas portretas
Vaikus vertino ne pagal tai kiek jie ar jų tėvai gauna pinigėlių, ne pagal tai kiek jie ir kokiis jie turi telefinus, ar kiek jie turi 'laisvės" Vaikų gerovė priklauso nuo tėvų bendravimo su savo vaikais, nuo jų galimybių mokytis, tobulėti ir susikurti savo ateiti.

Tuomet at,si,pis---t su visokiom "pagalbom"afrikai

Tuomet at,si,pis---t su visokiom "pagalbom"afrikai portretas
Valdžia turi uždrausti visokius "savanoriavimus" afrikai.taip pat NEAUKOKIT taip vadinamam kunigui doveikai į jo "gelbėkit vaikus"nes renka afrikai šerti.niekšelis doveika pareiškė kad afrikoj vaikų turi būti "kiek dievas duos".tai tegul ėda "KIEK DIEVAS DUOS"...rūpinkitės lietuviukais
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių