Pereiti į pagrindinį turinį

Pagerbtas nužudyto prokuroro atminimas

2009-01-26 12:13
Pagerbtas nužudyto prokuroro atminimas
Pagerbtas nužudyto prokuroro atminimas / Scanpix nuotr.

Panevėžio prokurorai teigia, kad prieš dešimt metų nužudyto kolegos Gintauto Sireikos darbas nebuvo beprasmiškas.

Pasak jų, savo gyvybę kovai su organizuotu nusikalstamumu paaukojusio prokuroro darbas padėjo sustabdyti „Tulpinių“ gaują.

Išsklaidžius gaujas, anot prokurorų, sumažėjo žiaurių nusikaltimų. Dabar mieste tenka kovoti tik su pavieniais nusikaltėliais, praneša LTV naujienų tarnyba.

Panevėžio apygardos organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo vyriausiasis porkuroras G.Sereika stengėsi pažaboti Panevėžyje siautėjusią „Tulpinių“ gaują, todėl buvo nuolat persekiojamas ir girdėdavo grasinimus susidoroti.

Vėlų 1999 m. sausio 25-tosios vakarą, kai prokuroras po darbo grįžo namo, jį pakirto nusikaltėlių kulkos.

Prisimindami prokuroro žūtį, kolegos teigia, kad jo mirtis nebuvo beprasmiška. „Su organizuotu nusikalstamumu Panevėžio mieste buvo susidorota. Ir tai buvo mūsų visų pareigūnų atsakas į nusikaltėlių mestą iššūkį. Mes nepasidavėm nusikaltėlių mestoms taisyklėms. Mūsų kolegos mirtis sutelkė bendram darbui ir nusiteikimui tarnauti teisingumui“, – teigia Jolanta Činčikienė, Panevėžio apygardos prokuratūros Apeliacinio skyriaus vyr. prokurorė.

G.Sereikos žudikai buvo nubausti praėjus dvejiems metams po jo nužudymo.

Nusikaltimo užsakovas Valdas Blinkevičius nusižudė Lukiškėse, o Kupiškio rajono gyventojui Arūnui Varnui skirta vienuolika metų nelaisvės.

Po kelerių metų buvo suimti ir dar keli gaujos nariai, kaltinti „Mažeikių naftos“ vadovo Gedimino Kiesaus, jo sūnaus ir vairuotojo nužudymu.

Pareigūnų teigimu, maždaug prieš septynerius metus šio nusikaltimo užsakovų, „Tulpinių“ gaujos, jau nebeliko. Vieni patys išsižudė, kiti pabėgo į užsienį arba sėdo už grotų.

Pasak pareigūnų, dabar grupuotės jau ne tokios gausios ir stiprios, o nusikaltimai nebe tokie brutalūs. „Jei kalbėti konkrečiau, tai didžiulė problema šiandien yra narkotikų, psichotropinių medžiagų prekyba, be abejo ir prekyba žmonėmis“, – sakė Mindaugas Rimkus, Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyr. prokuroras.

„Ypač paplitusios vagystės iš butų, transporto priemonių. Neramina ir plėšimai, kai viduryje dienos užpuolami asmenys ir pagrobiami telefonai ar kiti daiktai“, – teigė Justinas Pupka, Panevėžio apygardos prokuratūros vyr. prokuroras.

Pareigūnai tvirtina, kad Panevėžys, dėl didelio nusikalstamumo prieš dešimtmetį vadintas Čikaga, dabar užleido pozicijas didesniems miestams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų