Pereiti į pagrindinį turinį

Paksų lizdelis D.Grybauskaitės nesužavėjo

2009-05-30 10:05
Namai: D.Grybauskaitė bandys pakeisti pagal L.Paksienės skonį įrengtą rezidenciją.
Namai: D.Grybauskaitė bandys pakeisti pagal L.Paksienės skonį įrengtą rezidenciją. / Diena Media montažas

Pašalintojo prezidento žmona Laima Paksienė supranta ir užjaučia išrinktąją prezidentę Dalią Grybauskaitę, kuri turės gyventi pagal jos skonį įrengtoje rezidencijoje Turniškėse.

Nejauku ir nemiela

D.Grybauskaitė, ketvirtadienį apžiūrėjusi jai paskirtą rezidenciją Turniškėse, neslėpė nusivylimo. Būstas greta prezidentų Valdo Adamkaus ir Algirdo Brazausko namų išrinktosios šalies vadovės nesužavėjo.

Šią rezidenciją prieš penkerius metus už 250 tūkst. litų įrengė pašalintojo prezidento Rolando Pakso žmona L.Paksienė, tačiau taip ir nespėjo įsikelti. Valandą klajojusi po 500 kv. m ploto pastatą D.Grybauskaitė nerado nei vieno jos akiai patrauklaus kampelio.

"Pastatas tikrai ne iki galo pritaikytas gyventi. Yra nesuderintų baldų kolekcija, kurių dalį reikės tiesiog patraukti, o gal ir išvežti. Tiesiog jų ten yra per daug. Sienos iš principo lyg ir neblogos. Dažyti daug nereikės. Kolonas nuimsime, jų nereikia, praeiti trukdo. Tai, ką galima nuimti ir nebrangiai kainuoja, manau, galima nuimti", – interjero trūkumus vardijo naujoji šalies vadovė.

Paklausta, ar iš tiesų nerado nė vieno mielo akcento, patinkančio baldo, D.Grybauskaitė trumpai susimąstė ir papurčiusi galvą griežtai pasakė – "ne". Kiek vėliau pridūrė, kad jai patiko vaizdas pro langą: miškas ir žavus Neries vingis. Beje, išrinktoji prezidentė nepageidavo, kad žurnalistai drauge apžiūrėtų jos naujuosius namus.

Jausis nesaugi

Pirmoji šalies vadovė pabrėžė, kad naujų baldų pirkti neketina, o interjero pokyčiai bus minimalūs ir kainuos kiek įmanoma pigiau. Tačiau didesnės investicijos planuojamos į teritorijos saugumą.

Esą Vadovybės apsaugos departamento pareigūnai pastebėjo, jog aplinka visiškai nepritaikyta šalies vadovui: namą supanti teritorija netinkamai aptverta, o retas pušynas menkai teužstoja šalies vadovės kiemą.

"Kiek girdžiu, ką sako apsaugos vyrai, profesionalai, rezidencija per daug atvira. Ką jie pasiūlys, jie tą ir darys. Čia jau ne mano sprendimai", – patikino D.Grybauskatė.

Naujosios šalies vadovės ranka pakoreguos ne tik namo vidų, bet ir aplinką. D.Grybauskaitei artima sodininkystė, gėlynai, tad ji žada savo malonumui kieme įkurdinti keletą mėgstamų sodinukų.

Tačiau akivaizdu, kad išrinktoji prezidentė ilgam Turniškėse įsikurti neketina. Ji tikina čia gyvensianti penkerius metus, kol vadovaus Lietuvai. Dėl to D.Grybauskaitė neketina parduoti jai priklausančio kotedžo Baltupių rajone.

Negalėjo patikėti

Kritiškas išrinktosios prezidentės požiūris į rezidencijos interjerą suglumino L.Paksienę. Iš pradžių moteris gynėsi nieku gyvu nepatikėsianti, kad D.Grybauskaitė pavadino namų interjerą nejaukiu, per daug apkrautu.

"Kai iš jos lūpų išgirsiu, tada ir patikėsiu. Manau, kad ta moteris yra visiškai kitokia, negu jūs, žurnalistai, pateikiate – kaip šiurkščią moterį. Man atrodo, kad jūs norite papjudyti dvi moteris. Aš, pavyzdžiui, netikiu, kad ji taip pasakė", – iš pradžių į kalbas nenorėjo leistis L.Paksienė.

Buvusi pirmoji šalies ponia nesiryžo vertinti prezidento rezidencijos. Esą ji niekada taip ir nematė, kaip atrodo namai po remonto. Paskutinį kartą rezidencijoje L.Paksienė viešėjo baigiant apdailos darbus.

"Ji labai teisi"

Tačiau L.Paksienė puikiai pamena įspūdžius, kai pati prieš penkerius metus įžengė į rezidenciją, iš kurios visai neseniai buvo išsikraustęs Prezidentas Valdas Adamkus su žmona. Jai tuo metu rezidencijos interjeras pasirodė visiškai nejaukus, per daug oficialus. Tai prisiminusi L.Paksienė suvokė suprantanti ir D.Grybauskaitę.

"Jūs pagalvokite: ateiti į svetimus, negyvenamus namus! Ar nuėjusi į svetimus namus jūs rastumėte ką nors miela, nenorėtumėte ko nors pakeisti? Aš ją suprantu. Ji labai teisi. Kiekvienas tą jaukumą savaip supranta. Aš neabejoju, kad Adamkams tie namai buvo ir jaukūs, ir šilti, ir mieli. Mielas kampas kuriamas su žmogaus šiluma. Man labai smagu, kad ta rezidencija dabar bus apgyvendinta", – tikino L.Paksienė.

Ji pridūrė nejaučianti nė menkiausios nostalgijos tam interjerui, į kurį ne tik investuota daug pinigų, bet ir jos pačios šilumos. Juo labiau moteriai esą ne gaila nei baldų nei kolonų, kurias išrinktoji prezidentė ketina nugriauti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų