Panevėžio kapines dėl vagių stebės kameros: dingsta net biotualetai

  • Teksto dydis:

Iš Panevėžio kapinių jau vagiami ne tik augalai, bet ir paminklai bei biotualetai. Plačiau apie tai – LNK reportaže.

„Kai tik šventės kažkokios – Tėvo diena, Motinos diena – vis girdžiu iš artimųjų, iš pažįstamų, kad iškasė gėles, vazonėlį pavogė. Įbetonavo normalią granitinę vazą, kad nebereiktų jos nunešinėt, tai išlupo su viskuo, net išlaužė granitines plokštes“, – pasakojo Panevėžio savivaldybės tarybos narys Mantas Leliukas.

Pats politikas irgi kapuose patyrė 25 eurų nuostolį dėl gėlių vazono.

„Penktadienį padėjom, dar matė kaimynė, šalia lankanti kapus, kad buvo, o sekmadienio rytą jau nieko nebeliko“, – sakė M. Leliukas.

Prie pašnekovo kapinėse pasisakyti rikiavosi nuo vagių irgi nukentėję panevėžiečiai.

„Per Motinos dieną pastačiau vazonėlį ir pavogė, ir viskas“, – teigė panevėžietė Liudmila.

„Po Vėlinių atėjau ir neberadau dirbtinės puokštės. Graži tokia puokštė, paprasta, kukli. Medelius išrovė iš mano uošvio kapo. Vieną kartą sodino, kitą kartą – irgi pavogė. Draugės irgi medelį pavogė labai gražų“, – apie patirtus nuostolius pasakojo Birutė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Atėjau ir našlaitės buvo išrautos. Jos buvo pasodintos“, – kalbėjo Stasė.

Visos kaip susitarusios nuo šiol kapinėse stengiasi apsieiti be gėlių. Dėl vagysčių iš kapinių rankoves atsiraitojo tarybos narys M. Leliukas. Politikas siūlo, kad visose miesto kapinėse būtų iškabinėtos vaizdo kameros. Esą žmonės į policiją dėl moralinės žalos nesikreipia ir nesikreips, dėl finansinių nuostolių pavogus žvakes ar gėles – irgi. Panevėžiečiai kapuose laukia kamerų.

„Užfiksuos, kas atėjo, kas buvo ir bus viskas aišku. Ir bus pagautas“, – teigė panevėžietė.

Ar pagaus vagis, kapinių prižiūrėtoja abejoja, nes jie esą gali vaikščioti ne tik pro vartus, o daug kamerų didžiuliame kapinių plote niekas neišmėtys.

„Per tvorą pasidarė praėjimą, na, ten jau niekas nieko nemato. Buvo keletas vagysčių, kur tikrai buvo išnešti paminklai“, – tvirtino miesto tvarkymo skyriaus vadovas Sigitas Vainauskas.

Iš kapinių Panevėžio specialusis autotransportas neteko kelių biotualetų, apie grėblius ar kibirus nebekalba. Esą jei policija net biotualetų vagių nerado, tai vaizdo kameros nebent dėl vaizdo.

Užfiksuos, kas atėjo, kas buvo ir bus viskas aišku. Ir bus pagautas.

„Sunku pasakyt. Aišku, prevenciškai turbūt. Žmonės bijo nufilmuoti būt, parodyti, paviešinti. Galbūt tas ir apsaugotų“, – akcentavo S. Vainauskas.

Savivaldybė tikina, kad kapinėms apsaugoti nuo vagių jau prasidėjo darbai.

„Pašilių kapinese, naujai laidojimuose plotuose yra įrengtos net aštuonios naujos vaizdo stebėjimo kameros, kurios šiuo metu yra testuojamos ir artimiausiu metu bus jomis stebima“, – kalbėjo Panevėžio savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Gintautė Atkočienė.

Tačiau apsaugoti panevėžiečių vadinamas Ramygalos kapines esą sunkiau, nes yra daug patekimo į jas vietų. Vaizdo kameras ketinama statyti nebent prie dviejų pagrindinių vartų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cia tie

cia tie portretas
kapiniu vagys ruosia atsargas savo pakasynoms, nes jiems nei geliu nei paminklu niekas nestatys, tai jie is anksto sau vieta pasiruosia, kad jiems rankos nudziutu tiems kapiniu vagims

Anonimas

Anonimas portretas
VAGIS NET GRABE VAGIS.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių