Panevėžyje bus remontuojama G. Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka

  • Teksto dydis:

Panevėžyje ketinama atnaujinti Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos vaikų literatūros skyriaus pastatą, pritaikant infrastruktūrą regiono vaikų ir vietos bendruomenės informaciniams ir kultūriniams poreikiams.

Biblioteka pasirašė dvi 525 tūkst. eurų vertės sutartis su bendrovėmis „Hausera“ ir „Aukštaitijos ranga“ dėl kapitalinio remonto darbų, nurodoma viešojo pirkimo ataskaitoje. Bendrovės buvo vienintelės atviro konkurso dalyvės

Panevėžio Aukštaičių gatvėje ketinama remontuoti 2 aukštų 1,5 tūkst. kv. m bendro ploto bibliotekos pastatą – pirmajame aukšte planuojama įrengti 43,6 kv. m ploto holą, knygų grąžinimo įrangą, antrajame – atnaujinti esamas bibliotekos ir edukacijai skirtas patalpas.

„Vaikų literatūros skyrius bus šiuolaikiškai modernizuotas, pritaikytas dabartinėms reikmėms, nes dabartinė būklė yra dar nuo sovietmečio“, – BNS sakė bibliotekos vadovė Jurgita Bugailiškienė.

Numatyta, kad darbai turėtų būti baigti 2021-aisiais.

Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteką formuoja universalaus profilio spaudinių ir kitų dokumentų fondą, atsižvelgdama į Panevėžio regiono (Panevėžio ir Utenos apskričių) ūkio ir kultūros plėtros kryptis bei gyventojų reikmes,

Biblioteka kaupia ir saugo spaudinius ir kitus dokumentus, susijusius su Panevėžio regionu, aptarnauja vartotojus, tenkina jų skaitymo ir informacijos poreikius, plėtoja įvairią kultūrinę veiklą – rengia konferencijas, susitikimus, literatūros vakarus, dailės, knygų parodas.

Gabrielės Petkevičaitės-Bitės biblioteka taip pat koordinuoja Panevėžio ir Utenos apskričių viešųjų bibliotekų metodinį, bibliografinį ir informacinį bei kraštotyros darbą, vykdo bibliotekininkystės, bibliografijos, informacijos ir knygotyros plėtojimo programas bei mokslinius tyrimus Panevėžio regione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių