Parapijiečiai liuteronų vyskupą kaltina pradanginus paaukotą milijoną litų

  • Teksto dydis:

Parapijiečiai liuteronų vyskupą Mindaugą Sabutį kaltina pradanginus paaukotą milijoną litų (290 tūkst. eurų), rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Į Tauragės apskrities policijos komisariatą rugpjūčio 3 dieną su prašymu pradėti ikiteisminį tyrimą dėl Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčios vadovo vyskupo M.Sabučio galimo piktnaudžiavimo tarnyba kreipėsi Vokietijos pilietis 72 metų Eduardas Reichertas, kuris yra Kintų parapijos narys.

Jis teigė turintis įrodymų, kad 2009 metais iš JAV gyvenusio mecenato Kurto Vėliaus gavęs didelę auką M.Sabutis be Liuteronų bažnyčią valdančios Konsistorijos žinios šiuos pinigus paskolino Klaipėdos bendrovei „Marigora“, kuri po kelerių metų bankrutavo.

„Žinau, kokia šių klausimų kilmė ir iš kur tokios iniciatyvos kyla. Sinodui aš viską esu paaiškinęs“, - portalui sakė M. Sabutis.

Jis platesnį komentarą žadėjo, kai bus susipažinęs su teisėsaugai pateiktu raštu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
negi kunigėlis tuos pinigus turėjo prvesti į dievo sąskaitą ?

Anonimas

Anonimas portretas
jeigu zmonems truksta protelio-nieks neides ,,durniu ir baznycioj lupa,

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip ji sventa Marijos zeme nesioja. Davatkeles suaukojo susalusiam, alkanam dievuliukui centukus, o sitas ku.r.va pi.de.ris PAVOGE. Setonas siauteja Dievo sventoveje ir i roju eina tiesiu keliu. Davatkeles ar matot kaip reikia Dievuliuka myleti
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių