Pereiti į pagrindinį turinį

Pareikšti įtarimai

2013-01-05 23:59
Pareikšti įtarimai
Pareikšti įtarimai / Karolio Kavolėlio ("Fotodiena") nuotr.

Buvęs Lietuvos policijos logistikos centro vadovas Laimutis Džervus, jo buvę pavaldiniai ir privačiosios įmonės darbuotojai turės stoti prieš teismą – jiems pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo, sukčiavimo, turto iššvaistymo ir dokumentų suklastojimo. Įtarimai pareikšti ir įmonei kaip juridiniam asmeniui.

Kaip teigiama policijos ir Generalinės prokuratūros pranešime, kaltinimai pareikšti nepagrįstai ir neteisėtai rangos sutartyse nustačius statybos darbų kainos perskaičiavimo galimybę ir su rangovu sudarius nepagrįstus sandorius, kuriais tyčia buvo padidinta statybos kaina ir valstybės investicijos.

Be to, šie asmenys kaltinami dokumentų suklastojimu, kurių pagrindu Policijos departamentas nepagrįstai sumokėjo rangovui dideles pinigines sumas už realiai nepanaudotas statybines medžiagas ar už neatliktus darbus.

Dėl neteisėtais šių asmenų veiksmais padarytos didelės žalos Policijos departamento turtiniams interesams teismui perduotoje byloje pareikštas beveik 7,3 mln. litų civilinis ieškinys.

Vakar byla Vilniaus apygardos teismui perduota dėl galimo L.Džervaus ir valstybės tarnautojų piktnaudžiavimo priimant sprendimus, susijusius su policijos pastato Vilniuje rekonstrukcija, Ukmergės rajono policijos komisariato pastato statyba ir Anykščių rajono policijos komisariato pastato rekonstrukcija, taip pat dėl jų ir konkursus laimėjusios įmonės darbuotojų padaryto sukčiavimo ir turto iššvaistymo.

Per ikiteisminį tyrimą pareikšti įtarimai dėl nusikalstamų veikų, padarytų 2004–2008 m.

Ikiteisminį tyrimą atliko Policijos departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Imuniteto valdybos pareigūnai. Apie tai vakar pranešė šios valdybos vadovas komisaras Donatas Malaškevičius.

"Vienas iš įtariamųjų iki šiol dirba policijoje. O statybų bendrovė, kuri įpainiota į šią istoriją, yra viena žinomiausių Lietuvoje. Areštuotas jos turtas, taip pat ir pastatas, kuriame bendrovė įsikūrusi", – sakė D.Malaškevičius.

L.Džervus 2010 m., kai buvo naikinamas Lietuvos policijos logistikos centras, išėjo į pensiją. Tada jam mestus kaltinimus vyras neigė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų