Pereiti į pagrindinį turinį

Parlamentarai pritarė antkainių ribojimui

2009-03-17 15:04
Parlamentarai pritarė antkainių ribojimui
Parlamentarai pritarė antkainių ribojimui / Mindaugo Ažušilio nuotr.

Seimas patvirtino įstatymą, kuriuo ribojami prekybos įmonių antkainiai parduodamiems maisto produktams. Bet dar neaišku, ar Prezidentas Valdas Adamkus šį įstatymą pasirašys.

Parlamentarų priimtu įstatymu apribotas prekybos įmonių antkainis, kuris didmeninėje prekyboje nebegalės viršyti 15 procentų, mažmeninėje - 20 proc. nuo produkto įsigijimo kainos. Šios nuostatos netaikomos tabako ir alkoholio gaminiams.

Už nurodytų antkainių ribojimo pažeidimą numatyta bauda - 5 proc. nuo prekybos įmonės mėnesio apyvartos.

Šio įstatymo projektas buvo parengtas dar ankstesniame Seime, tačiau iki šiol nebuvo priimtas, nes ir buvusioji, ir dabartinė valdančioji dauguma vis blokuodavo jo priėmimą.
Antradienį Seimo plenariniame posėdyje reikiamas balsų skaičius buvo surinktas ir Kainų įstatymo papildymui pritarta. Už jį balsavo 81 Seimo narys, susilaikė 6, prieš balsavusiųjų nebebuvo.

Vertindami projektą Seimo teisininkai nurodė, kad maisto produktų kainos priskirtinos prie rinkos kainų, todėl esą įstatymu vargu ar galima nurodinėti prekybininkams, kokias kainas jie turėtų taikyti bei kokius antkainius nusistatyti.

Į šias ir kitas abejones gali atsižvelgti Prezidentas V.Adamkus, kuris turės per dešimt dienų apsispręsti, ar pasirašyti įstatymą, ribojantį prekybininkų antkainius, ar jį vetuoti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų