Pereiti į pagrindinį turinį

Parlamentaro nuotrauka - reklaminiame leidinyje

2011-07-16 17:36
Parlamentaro nuotrauka - reklaminiame leidinyje
Parlamentaro nuotrauka - reklaminiame leidinyje / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Parlamentarų etikos sergėtojai rudenį be darbo nesėdės. Jei Jungtinės frakcijos narė "prisikėlietė" Inga Valinskienė vis dėlto apsispręs per Jūros šventę nedainuoti, Etikos ir procedūrų komisija (EPK) galės pasidomėti kito šios frakcijos politiko "užklasine veikla".

Prekybos tinklo "Rimi" naujausiame reklaminiame leidinyje, šalia prieskonių, žuvų, kečupo, picos ir alkoholinių gėrimų atvaizdų, akį "džiugina" graži Ekonomikos komiteto pirmininko D.Budrio šeimos nuotrauka, rašo "Lietuvos žinios".

Tarp patiekalų receptų įspraustame rašinyje parlamentaro sutuoktinė dalijasi mintimis apie šeimos mitybos tradicijas, džiaugiasi, kad jos vyras - tikras makaronų specialistas, ruošiantis nuostabų "Bolognese" padažą. Fotografui pozuojantis besišypsantis D.Budrys palydi žmonos pagyras šmaikščia replika: "Nepamiršk pasakyti, kad visada meilės įdedu."

Tačiau ne meilė kulinarijai, o puikavimasis komerciniame prekybos tinklo leidinyje, kuris "Rimi" parduotuvėse dalijamas nemokamai, politikui gali sukelti nemažų rūpesčių.

Pats D.Budrys jokių problemų dėl šios fotosesijos neįžvelgia. Pasak parlamentaro, rašinio autoriai kalbino jo žmoną ir pageidavo, kad būtų nufotografuota visa šeima.

"Prašė papasakoti apie mūsų mėgstamus patiekalus, gal žmonėms kuris nors patiks, tad pamokysiu, kaip jį gaminti", - šmaikštavo Seimo narys.

Pasiteiravus, ar nebijo būti apkaltintas "Rimi" protegavimu, jis teigė, jog savo patiekalų receptus duotų bet kuriam to paprašiusiam tinklui. "Juokaujat, apie kokį honorarą galima kalbėti? Net nežinau, kam tokių minčių galėjo kilti", - klausimą apie galimą užmokestį nutraukė D.Budrys.

EPK pirmininkas Algimantas Salamakinas stebėjosi, kad praėjus trejiems darbo metams parlamentarai vėl lipa ant to paties grėblio kaip kadencijos pradžioje. "Kai buvo naujokai, galėjo teisintis, kad nežinojo, negirdėjo, tačiau dabar taip elgtis tikrai nevalia", - pabrėžė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų