Pereiti į pagrindinį turinį

Partijos pjautynės su europarlamentare

2009-04-30 09:00
Nesiseka: M.Starkevičiūtei nepavyksta rinkimams susirasti partijos.
Nesiseka: M.Starkevičiūtei nepavyksta rinkimams susirasti partijos. / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Partijos "Lietuvos kelias" pirmininkė Lilijana Astra tikino, kad kadenciją baigianti europarlamentarė Margarita Starkevičiūtė prašėsi priimama į partijos Europos Parlamento (EP) rinkimų sąrašą.

"Nuostabą sukėlė šį pirmadienį paskelbta neteisinga informacija, kad mūsų partija įsivėlė į skandalą ir melagingai bandė naudotis europarlamentarės Margaritos Starkevičiūtės vardu. Tai jos sąžinės reikalas, jeigu apsimeta, kad prieš mėnesį nesikreipė į mūsų partiją, jos padėjėja neskambino man, kaip pirmininkei, po tris keturis kartus siūlydama įvairius derybų variantus", – vakar spaudos konferencijoje sakė L.Astra.

Pasak jos, iš praėjusį penktadienį M.Starkevičiūtės biuro partijai atsiųsto elektroninio laiško matyti, jog vyko derybos šiai europarlamentarei prašant pirmos vietos "Lietuvos kelio" kandidatų į EP sąraše.

"Negana to, ji prašė, kad visa rinkimų kampanija būtų siejama su jos pavarde: "M.Strakevičiūtė ir tautinė partija "Lietuvos kelias", – pasakojo L.Astra.

Pati M.Starkevičiūtė paneigė, jog EP rinkimuose siekia dalyvauti su "Lietuvos keliu". 2004 m. moteris į EP buvo išrinkta pagal Liberalų ir centro sąjungos sąrašą, ji yra Liberalų ir demokratų aljanso už Europą frakcijos narė.

L.Astra taip pat pristatė partijos rinkimų sąraše esančius kandidatus ir įvardijo tikslus, dėl kurių "Lietuvos kelias" eina į EP rinkimus.

Pirmas sąraše įrašytas verslininkas Jonas Viesulas, antra – L.Astra, trečias – gydytojas, Marijampolės savivaldybės tarybos narys Gediminas Akelaitis. L.Astros teigimu pagrindiniai partijos tikslai EP būtų energijos šaltinių diversifikavimas ir kova su Lietuvos energetikos rinkos monopolizavimu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų