Partizanas B. Juospaitis-Direktorius amžinojo poilsio atguls Ramygalos kapinėse

  • Teksto dydis:

Trečiadienį, gruodžio 29 d., bus laidojamas Lietuvos laisvės kovų dalyvis, Laisvės premijos laureatas, atkurto Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio Vyčio apygardos vadas, partizanas Bronislovas Juospaitis-Direktorius.

Atsisveikinti su B. Juospaičiu–Direktoriumi galima antradienį, gruodžio 28 d., nuo 15.00 val. Panevėžyje, laidojimo namuose „Ramybės takas“ (Geležinkelio g. 20).

Karstas išnešamas trečiadienį, gruodžio 29 d., 11.30 val.

Šv. Mišios vyks 12.00 val. Panevėžio Kristaus Karaliaus katedroje (Katedros a. 1), jas aukos Panevėžio vyskupas emeritas Jonas Kauneckas.

Laidotuvės – Panevėžio rajono Ramygalos miesto kapinėse.

Eidamas 97-uosius metus B. Juospaitis-Direktorius mirė pirmadienį, gruodžio 27 d.

Šalies vadovai reiškia užuojautą

Šalies vadovai reiškia užuojautą dėl partizano B. Juospaičio-Direktoriaus mirties.

Prezidentas Gitanas Nausėda teigė, kad laisvės kovotojo pavyzdys lieka ateities kartoms.

„Išgyvenęs turbūt viską, ką tik galėjo patirti Lietuvos partizanas, – nelegalią padėtį atsisakius tarnauti okupantų kariuomenėje, sovietų medžiojamo laisvės kovotojo sunkumus, brolio ir kitų bendražygių žūtis, kankinimus, Sibirą, net miestelio turgaus aikštę, – Bronislovas Juospaitis-Direktorius niekada neišdavė savo priesaikos“, – rašoma šalies vadovo užuojautoje.

„Jis, kaip ir kiti XX a. vergijai pasipriešinę Lietuvos vyrai ir moterys, palieka pavyzdį mums ir ateities kartoms – laisvės nevertas, kas negina jos“, – priduriama joje.

Partizano pasiaukojimą pabrėžė ir Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė bei Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Mus paliko ypatingą ištvermę ir pasišventimą Lietuvos Nepriklausomybės siekiui įrodęs laisvės kovų dalyvis. Prieš 70 metų B. Juospaitis buvo suvarpytas kulkų, tačiau išgyveno, ištvėrė sovietų kankinimus ir tremtį. Jo pasiaukojimas ilgam išliks mūsų atmintyje ir primins pareigą branginti pamatines vertybes ir meilę Tėvynei. Dėl skaudžios netekties nuoširdžiai užjaučiu artimuosius ir visus, pažinojusius šią šviesią asmenybę“, – sakoma premjerės užuojautoje.

„Dar vieno partizano netektis primena mums ne tik skaudžią ir garbingą šalies istoriją. Ši netektis mus moko, kaip svarbu žiūrėti plačiau, siekti aukštesnių tikslų ir ištikimai ginti laisvės idealus atsisakant asmeninių interesų bei aukojant asmeninį gyvenimą. Mes niekada nepamiršime, ką tos kartos drąsūs žmonės mums davė“, – užuojautoje rašė V. Čmilytė-Nielsen.

Laisvės kovų dalyvis, atkurto Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio Vyčio apygardos vadas, Laisvės premijos laureatas B. Juospaitis-Direktorius mirė pirmadienį, eidamas 97-uosius metus.

1999 metais B. Juospaitis-Direktorius apdovanotas Vyčio Kryžiaus ordino Komandoro kryžiumi, 2000 metais – Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių medaliu ir Lietuvos nepriklausomybės medaliu.

2018 metais su kitais partizanais jam įteikta Laisvės premija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vienu BANDITU ir zydsaudziu maziau ant sventos Tevynes zemes. Pokario BANDITAI nuzude 25.500 nekaltu civiliu lietuviu is ju 600 vaiku, ir TIKTAI 500 Raudonosios Armijos kariskiu. Mirtis fasistiniam lietuvos rezimui.

>

> portretas
Nekaltus ir beginklius zmones saude kgbistai arabai ir ju prostitutes stribai.

pokaryje BANDITUS gaudė KGB-tai ir trėmė į SIBIRĄ,

pokaryje BANDITUS gaudė KGB-tai ir trėmė į SIBIRĄ, portretas
už nekaltų-beginklių žmonių žudymą --šiandieną KGB-tai , jų palikuonys reiškia užuojautą dėl jų mirties-- tai p a r a d o k s a s , ar prievartinė v a i d y b a . ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių