Pasieniečiai gavo dar vieną partiją NATO standartus atitinkančių ginklų

Kaip ketvirtadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), šiais metais iš kariuomenės pasieniečiai iš viso gavo ginklų už 3,5 mln. eurų – 1687 komplektus G-36.

Spalio pradžioje VSAT padalinius pasiekė 500 tokių komplektų. Kiek anksčiau pasieniečiai buvo gavę dar 200 NATO standartus atitinkančių automatinių šautuvų.

„Nuo šiol didesnioji dalis VSAT automatinių ginklų atitinka NATO standartus. Ši moderni ginkluotė pakeitė šių standartų neatitinkančią pasieniečių ginkluotę“, – rašoma pranešime.

Iki šiol dauguma VSAT pareigūnų buvo ginkluoti rusiškais Kalašnikovo tipo automatiniais ginklais.

Anksčiau VSAT vadas Rustamas Liubajevas yra sakęs, jog naujoji ginkluotė patenkins kiek daugiau nei pusę pasieniečių poreikio, o siekiant apginkluoti pareigūnus pilnai kitąmet reikėtų nupirkti dar daugiau kaip 1 tūkst. automatinių ginklų.

VSAT iš viso tarnauja apie 3,5 tūkst. pareigūnų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvis

lietuvis portretas
Man tik keista, kad ši valdžia atidirba už buvusias. Preitoj kadencijoje mk vadovavęs ančiasnapis absoliučiai nepadarė nieko. Dabar karksėjo, kad siena neužtverta, pasieniečiai neturi normalių ginklų. O skaitau kai kurių vatagalvių komentarus, kad keisdami ginklus kažkas pasipelno. Kol Lietuvoj bus taio mastančių besmegenių vatagalvių, tol bus sunku pačiai valstybei. valstybei.

Biznieriui

Biznieriui portretas
Panasu, kad kaimo turguje biznio ziniu igavai?

biznierius

biznierius portretas
geras budas bizni pavaryt. Nupirkai slamsta uz gerus pinigus, pasidalinai-greit ir gerai. O kalasnikovus nurasyt ir prastumt
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių