Pasieniečiai ieško galinčiųjų išnuomoti konteinerinius namelius migrantams

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai ieško galinčiųjų išnuomoti konteinerinius namelius migrantams, penktadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Jos teigimu, dėl to Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) paskelbė tarptautinį konkursą migrantų apgyvendinimo paslaugoms.

Planuojama nuomotis konteinerinius namelius ir įsigyti visas su jų transportavimu, komunikacijų infrastruktūra, sanitarinės ir virtuvės įrangos, baldų, vėdinimo bei šildymo sistemų įrengimu bei aptarnavimu susijusias paslaugas.

Pagal pirkimo sąlygas, VSAT iki ketverių metų įsigys apgyvendinimo paslaugas iki 40 tūkst. migrantų.

Kaip nurodoma pranešime, tokia yra preliminari pirkimo sutartis, o apgyvendinimo paslaugos perkamos pagal poreikį.

Tai reiškia, kad tiekėjai išnuomos ir pagal poreikį įrengs tiek patalpų, kiek reikės, ir bus mokama tik už suteiktas paslaugas – pastatytus ir įrengtus namelius.

Sutartį tikimasi pasirašyti iki rugsėjo pabaigos.

„Nors pirkime nurodytas apgyvendinimo vietų skaičius atrodo didelis, tikimės, kad tiek vietų neprireiks, o tiekėjams neįsipareigojama įsigyti visų paslaugų“, – pranešime cituojama Vidaus reikalų ministerijos kanclerė Jovita Petkuvienė.

VSAT liepos gale ir rugpjūčio pradžioje neskelbiamų derybų būdu su bendrove „Arijus“ sudarė dvi sutartis dėl migrantų apgyvendinimo.

Anot VRM, į šias paslaugas įtraukta įvairių tipų ir paskirčių konteinerinių namelių nuoma, jų atvežimas ir įrengimas, visa buičiai reikalinga įranga bei baldai, šildymas, vedinimas, aptarnavimas bei namelių išvežimas ir teritorijos sutvarkymas po to, kai paslauga taps nereikalinga.

Kaip nurodoma pranešime, sudarytos dvi 5,4 mln. eurų ir 7,34 mln. eurų vertės sutartys, kurios galios metus su galimybe jas pratęsti apmokant pagal mėnesio įkainį.

Tai užtikrins migrantų apgyvendinimą ir kitas paslaugas jiems iki įvyks tarptautinis pirkimas.

Į Lietuvą per sieną su Baltarusija šiemet pateko rekordiškai daug – daugiau kaip 4 tūkst. neteisėtų migrantų.

Lietuvos pareigūnai išaugusius migracijos srautus vadina Baltarusijos režimo hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Šiuo metu pasienio užkardose apgyvendinta apie 1,5 tūkst. asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
A kiek mokat?

W

W portretas
iki šalnu patys išsilakstys , tik duru rakinti nereikia , dar kokia skrajuke su žemėlapiu pakišti .

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Ir sakysite, kad protingai elgiasi valdžiažmogiai?! Ar mes prašėme nelegalų apsigyventi čia? Ar mūsų išveštaisiais senoliais Sibire kas nors taip rūpinosi? Ar taip rūpinasi eiliniu piliečiu dabartinė valdžia? Juk jie ir be dokumentų, ir be covid testo, ir be nuovokos apie šalį o viską gauna už dyką. Aiaiai - baisu!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių